Νέα πεδία συναίνεσης με την ΝΔ έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά. Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε άμεσα στο πεδίο μιας πιθανής συναίνεσης το φορολογικό νομοσχέδιο και παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι ζητά την συνεργασία της ΝΔ στην άτυπη διαπραγμάτευση που γίνεται αυτή τη στιγμή με τους εκπροσώπους της τρόικα για τους δημοσιονομικούς στόχους.

Από την πλευρά της η ΝΔ κρατά σαφώς επιφυλακτική στάση μη θέλοντας να δώσει νέα ώθηση στα σενάρια περί συναίνεσης. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος άκουσε απλώς την ενημέρωση από τον υπουργό οικονομικών.

«Δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων , όσο για το φορολογικό θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής » δηλώνουν οι ίδιοι κύκλοι ,αφήνοντας ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο αν γίνει δεκτό το πακέτο προτάσεων της ΝΔ να υπάρξει όντως υπερψήφιση του φορολογικού και από την ΝΔ.

Για το ευρύτερο θέμα της συνεργασίας και της συναίνεσης χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση.«Οι θέσεις μας στην οικονομία δεν έχουν αλλάξει ,συνεργασία και συναίνεση στα λάθη δεν υπάρχει».

Από την πλευρά του υπουργού οικονομικών γίνεται λόγος για «καλό κλίμα σε μια εποικοδομητική συνάντηση» χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το «εποικοδομητικό» της συζήτησης.