Την άποψη ότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δόθηκε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα «ανανέωσης» στη ΝΔ, στη λογική της συγκρότησης μιας «αξιόπιστης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης», που επενεργεί και ευρύτερα στο πολιτικό σκηνικό, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα» και στον Φάνη Γρηγοριάδη.

«Είναι στα χέρια μας και στα χέρια του νέου αρχηγού όλο αυτό (το μήνυμα) να το μετουσιώσει σε πράξη, σε πρακτική, σε πολιτική πράξη, για να πείσουμε ευρύτερα την κοινωνία ότι εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ότι είμαστε ακριβώς το αντίθετο, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό είναι, είναι ακριβώς το αντίθετο από τον Αλέξη Τσίπρα» τόνισε ο κ. Καραγκούνης και προσέθεσε :

«Και νομίζω ότι αυτό διαμορφώνει και ευρύτερες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, γι αυτό ήδη βγαίνουν και αρκετά στελέχη από άλλους κομματικούς σχηματισμούς και αντιλαμβάνονται ότι μια νέα μέρα γεννιέται στο πολιτικό σκηνικό, και βέβαια στη ΝΔ, και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας από δω και πέρα να συγκροτήσουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη χώρα, πάνω από όλα».

«Ο κ. Γρηγοράκος λέει το αυτονόητο και άλλα στελέχη από άλλα κόμματα» συνέχισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καραγκούνης και συμπλήρωσε: «Είναι αυτονόητο, γιατί αντιλαμβάνονται ότι χάνεται ο ζωτικός τους χώρος πια. Και ότι εδώ θα συγκρουστούν δύο (αντιλήψεις), τη λογική της σύγκρουσης την ανέφερα νωρίτερα: Ή θα αποφασίσουμε ως χώρα να βγάλουμε χρήματα, να αυξήσουμε το ΑΕΠ, ή θα αποφασίσουμε να φτωχοποιηθεί η χώρα και να μοιράζουμε μια πίτα η οποία είναι ήδη συρρικνωμένη -απλά τι κάνουμε, την αναδιανέμουμε στους ημετέρους, αυτό δε μπορεί να συνεχίσει. Θα το δούμε το επόμενο διάστημα πάρα πολύ ευδιάκριτα από αυτή την κυβέρνηση. Η ΝΔ είναι σε μια άλλη λογική».

Ο κ. Καραγκούνης εστίασε σε διαφορές ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ σε διάφορους τομείς πολιτικής και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται μια σειρά από θέματα, όπως η παιδεία, οι επενδύσεις, η φορολογία, κ.ά. και υποστήριξε ότι «όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στη χώρα», το διακύβευμα το επόμενο διάστημα είναι να γίνουν «μεταρρυθμίσεις και αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας» και «να παραχθεί πλούτος στη χώρα».

«Σε καμία περίπτωση, η ΝΔ δε μπορεί να συναινεί σε αυξήσεις φορολογίας, σε αυξήσεις εισφορών σε αντιεπενδυτική λογική, και από την άλλη στο 2016 που βρισκόμαστε να κάνουμε ρουσφέτια ημετέρων. Αυτό αφορά την Αριστερά, αυτή είναι η λογική τους» είπε ο κ. Καραγκούνης.