«Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα στη Νέα Δημοκρατία, εάν κερδίσω θα γίνουμε ακόμη πιο δημοκρατικό», διαμήνυσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν οφειλές στους υπαλλήλους της ΝΔ. «Αν δεν μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κόμμα, δικαίως θα μας βλέπουν με καχυποψία», είπε, ενώ υποσχέθηκε ότι εάν εκλεγεί θα μεταφέρει τη Νέα Δημοκρατία «από την εποχή του φαξ, στην εποχή του διαδικτύου».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι εάν κερδίσει, το κόμμα θα αλλάξει γραφεία, φεύγοντας από τη Λεωφόρο Συγγρού, όχι για τη Ρηγίλλης, αλλά για «κάποιο απλό λιτό κτήριο σε υποβαθμισμένη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας», ώστε «να δείξουμε την επιστροφή στην κοινωνία».

«Εάν κερδίσω ο κόσμος θα δει πολύ σύντομα αλλαγές στην ηγετική ομάδα και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δίνοντας ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα, θα δει αλλαγές στις οργανωτικές αλλαγές, θα κινήσω διαδικασίες για συνέδριο και θα βάλω τάξη στα οικονομικά του κόμματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος εξέφρασε τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, καθώς «η αύξηση των εισφορών θα οδηγήσει σε νέα εισφοροδιαφυγή».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση στις συντάξεις», τόνισε και εξήγησε πως «η σύνταξη των 700 ευρώ καλύπτει συνήθως τις ανάγκες μιας ολόκληρης οικογένειας. Αυτό δεν καταλαβαίνει η τρόικα».

«Από την πρώτη στιγμή λέω μόνο αλήθειες. Δεν μπήκα στην πολιτική για να είμαι ευχάριστος αλλά χρήσιμος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.