Ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων, διαπιστώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος της προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης σε δήλωσή του για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τονίζει πως μόνο οι μαζικοί, ενωτικοί εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλλουν φραγμούς στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων.

Ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση, αλλά «νέα λεηλασία των συντάξεων με κύρια θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, τους νέους συνταξιούχους και τους αγρότες» και συμπληρώνει: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ το 2016, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του ενός επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας», ενώ «το κουαρτέτο των δανειστών στις “διαπραγματεύσεις” θα αξιοποιήσει αυτές τις σφαγιαστικές προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να πετύχει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τα παλαιομνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έχουν συμφωνήσει μαζί του στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης».

Στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει τις επιπτώσεις από τις προτάσεις της κυβέρνησης, και καταλήγει:

«Η ΛΑΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκό ξεσηκωμό. Μόνο οι συντονισμένοι, μαζικοί, ενωτικοί, μαχητικοί και κλιμακούμενοι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να βάλλουν αποτελεσματικούς φραγμούς στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων και ν’ ανοίξουν το δρόμο για μία ελπιδοφόρα εναλλακτική αντιμνημονιακή και προοδευτική πολιτική».