«Ο κύριος Παρασκευόπουλος επέλεξε, για άλλη μία φορά, να φέρει τροποποιήσεις και αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και στον Ποινικό Κώδικα, ύποπτες περιπτώσεις και αλλαγές, που στην ουσία αναιρούσαν και την όλη ουσία και λογική, που αφορούσαν οι διατάξεις για το σύμφωνο συμβίωσης» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος, όπως διευκρίνισε, τη στιγμή της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Σύμφωνο Συμβίωσης, βρισκόταν στο στούντιο της ΕΡΤ.

«Το συγκεκριμένο νομοθέτημα, που ήλθε χθες, εμείς το είπαμε και από την πρώτη στιγμή και στην Επιτροπή, ότι ερχόμαστε με πολύ καλή διάθεση, να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο, βεβαίως βάζοντας κάποια όρια στο πώς θα κατατεθεί, στις νομικές προϋποθέσεις που έθετε», είπε ο βουλευτής, μιλώντας στην εκπομπή «Δύο στις 12» και στον Φάνη Γρηγοριάδη.

Διευκρίνισε δε ότι, όπως ήλθε το νομοσχέδιο στη Βουλή, άφηνε ανοιχτό «το ζήτημα του γάμου, που σύμφωνα με το άρθρο 21 και το άρθρο 9 του Συντάγματος, υπάρχει συγκεκριμένη νομική πραγματικότητα στην Ελλάδα».

«Το τι μπορεί να αλλάξει είναι ένα ζήτημα, το οποίο μπορούμε να το δούμε, σε συμφωνία όλα τα κόμματα, στην ενδεχόμενη και πιθανή κατά το επόμενο διάστημα αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ετέθησαν κάποια όρια, δεν ανταποκρίθηκε στο απόλυτο βαθμό ο κ. Παρασκευόπουλος και στο ζήτημα του γάμου, αλλά και στο ζήτημα της υιοθεσίας και πιθανότατα αυτός ήταν ο λόγος, που υπήρξαν διαφοροποιήσεις από τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά σε κάθε περίπτωση, η ρύθμιση προσωπικών, ιδιωτικών σχέσεων είναι κάτι απολύτως θεμιτό και κανένας δεν είναι εναντίον σε μια τέτοια λογική, σε μια τέτοια νομική ρύθμιση» ανέφερε ο κ.Καραγκούνης.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής του κόμματος είπε «να μην θεωρήσουμε ότι κάποιος ελέγχει, δίνει εντολές ή ποδηγετεί τον κόσμο, δεν υπάρχουν αυτά», καθώς και ότι «κανένας από τους υποψηφίους – και από αυτούς που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο- δεν έδειξε σε καμία περίπτωση διάθεση και δεν υπάρχει καθ οιονδήποτε τρόπο υποψία διάσπασης του κόμματος».