«Σκεφτείτε αυτό το περιστατικό να είχε γίνει ανάποδα», ανέφερε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την Καστοριά σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

«Καταλαβαίνετε αν θα καιγόταν ή δεν θα καιγόταν όλη η Αθήνα», συνέχισε τονίζοντας ότι η ΝΔ έδρασε δημοκρατικά, εθνικά και υπεύθυνα γιατί είναι κατά της βίας και την καταδικάζει από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

«Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω ότι η ΝΔ θεσμικά κινήθηκε και θέλω να το συγκρίνετε με το τι θα γινόταν αν στην εκτελεστική εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αν και έχουν περάσει τόσες ώρες και αν και έκανε επίσημη ανακοίνωση χθες ότι ταυτοποίησε τους δράστες ακόμα δεν τους έχει συλλάβει και περιμένει να περάσει το αυτόφωρο.

«Ε, τότε δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και θα πρέπει και αυτός να παραιτηθεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας που προκαλούν το αίσθημα του ελληνικού λαού», τόνισε προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι ένα και ένα κάνουν δύο.

«Όχι ότι θα βιαιοπραγούν εις βάρος μας και θα μας λένε κιόλας συνιστώσα της ακροδεξιάς εμάς, τους γνήσιους δημοκράτες, που είμαστε ειρηνικοί διαμαρτυρητές για να μπορέσει η δημοκρατία να λειτουργήσει στον τόπο μας», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος επίσης όπως είπε στους τραμπούκους, επισήμανε ότι η ιστορία δεν γράφεται με τραμπουκισμούς.

«Η ΝΔ χαλυβδώνεται με αυτές τις συμπεριφορές. Θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και κυρίαρχη. Και να ξέρετε ότι θα διασφαλίσει την ελεύθερη έκφραση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού», ανέφερε τονίζοντας ότι η ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερή, αλλά εθνική υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να μην αφήσουμε να την παραχαράξουν.

«Πρέπει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να δράσει, πρέπει ο υπουργός Παιδείας να το σκεφτεί πάρα πολύ αυτό που είπε και να ζητήσει συγνώμη δημοσίως και θα πρέπει ο πρωθυπουργός αν δεν συμβούν αυτά να πάρει θέση και να τους αποπέμψει από την κυβέρνηση», επανέλαβε εξηγώντας ότι «δεν μπορεί να ζητάνε συνεννόηση και συναίνεση και από την άλλη μεριά να μας υβρίζουν».

Επ’ αυτού σημείωσε ότι η συγκεκριμένη δήλωση ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι «ερίζον», δεν βοηθά στη συνεννόηση γιατί με την ίδια άποψη «ερίζον» είναι και το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, και το θέμα του Αιγαίου, και το θέμα της Κύπρου.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί κοινών περιπολιών στο Αιγαίο με την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν είναι τυχαίες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε μεν ότι βεβαίως και να συνεννοηθούμε με την Τουρκία για το προσφυγικό αλλά κοινή φύλαξη συνόρων και θαλάσσης δεν μπορεί να γίνει.

«Και άκουσα σήμερα και τον πρόεδρο της Κομισιόν να μας λέει ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δύο χώρες δεν μπορούν να κάνουν κοινές περιπολίες. Και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Τσίπρας δεν του εξήγησε. Δεν του εξηγεί, όπως δεν εξηγεί τίποτα και αυτό είναι το ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί βλέπετε ότι ενώ μέχρι το Γενάρη ο κ. Τσίπρας ήταν σε όλα όχι – όχι στους Ευρωπαίους, όχι στους δανειστές, όχι στη Μέρκελ, όχι στον Ολάντ – το Γενάρη που πήρε την εξουσία το όχι έγινε ναι, ίσως και από το Σεπτέμβρη και μετά όλα έχουν γίνει ναι. Ένα όχι δεν μας είπε», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.