Για ανεύθυνη και εγκληματική στάση στο θέμα του μεταναστευτικού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές του ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις που έκανε η πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου στο «The Press Project» σύμφωνα με τις οποίες τα νησιά πλούτισαν από τους πρόσφυγες.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου «συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις και την άγνοιά της», ενώ επισήμανε και την αναφορά της στην Τουρκία που «συνεργάζεται απόλυτα με τις ελληνικές αρχές και συμβάλλει έμπρακτα στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών!».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Μηταράκη:

«Δυστυχώς η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου που επί επτά μήνες απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της και την άγνοια της.

Προκαλεί γιατί με τους ισχυρισμούς της περί εκμετάλλευσης των πλούσιων Σύρων προσφύγων προσβάλλει συλλήβδην τους Έλληνες και ειδικά τους νησιώτες. Και η άποψη της είναι διπλά εξοργιστική καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αυτοί οι νησιώτες που η πρώην υπουργός χλευάζει δίνουν ουσιαστικά μόνοι τους τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και τη δίνουν μόνοι τους, γιατί η κα Χριστοδουλοπούλου και οι σύντροφοι της αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι να οργανώσουν τις κρατικές υπηρεσίες και να δημιουργήσουν τις στοιχειώδεις κρατικές δομές.

Δυστυχώς, η πρώην υπουργός με τη χθεσινή της εμφάνιση υπέπεσε και σε ένα ακόμη ολίσθημα. Φρόντισε να αμνηστεύσει την Τουρκία ισχυριζόμενη ότι συνεργάζεται απόλυτα με τις ελληνικές αρχές και συμβάλλει έμπρακτα στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών!

Δυστυχώς, από όλα αυτά αποδεικνύεται ότι η στάση του κ. Τσίπρα και των υπουργών του στο μεταναστευτικό ήταν και συνεχίζει να είναι παντελώς ανεύθυνη και εγκληματική».