Ερωτήσεις για όλους και για όλα δέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Εμείς θα τηρήσουμε τη συμφωνία και θα δώσουμε μάχη για τα ανοικτά θέματα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, για να υποστηρίξει επίσης πως «σώσαμε τις τράπεζες, δεν τις χάσαμε». Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος «για τις επιλογές μας, τα λάθη μας τα παραδεχόμαστε, κοιτάμε μπροστά και βλέπουμε με αισιοδοξία το αύριο».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, τόνισε πως «δεν κατάφερε να γίνει ενιαίο κόμμα. Υπήρχε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα», για να προσθέσει όμως ότι «είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, αλλά κάπου υπάρχουν και όρια…». Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα από μένα, απάντησε χαριτολογώντας όταν ρωτήθηκε για τις κινήσεις του σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερος στις εκλογές.

Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους και ιδιαιτέρως στον Σταύρο Θεοδωράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «χειρότερο λαϊκιστή από τους λαϊκιστές» και ο οποίος «λαϊκίζει χειρότερα από τη Χρυσή Αυγή» στο θέμα της μετανάστευσης.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Τύπου του κ. Τσίπρα:

  • Το πρόγραμμα που παρουσίασα χθες έχει ορίζοντα τετραετίας άρα ξεπερνά τη συμφωνία και θέλω να πιστεύω ότι σε αυτόν τον ορίζοντα θα μπορέσομε να εφαρμόσουμε και μέρος των δεσμεύσεων που ανακοινώσαμε πέρυσι. Μην ξεχνάμε ότι είναι δεσμεύσεις τετραετίας και πρέπει να κριθούν σε βάθος τετραετίας.
  • Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σκληρή μάχη δώσαμε για τις συντάξεις και πόση σημασία έχει μια μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Στο δημοσιονομικό σκέλος δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας γιατί βρεθήκαμε σε μια πρωτοφανή συνθήκη ασφυξίας και απαιτεί το επόμενο διάστημα να έχουμε μια ακόμη μικρή προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρώτο βήμα είναι η διασφάλιση των συντάξεων, το δεύτερο η επιστροφή στην ανάπτυξη και το τρίτο η απομείωση του χρέους. Όλα μαζί θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βγούμε στις αγορές. Αυτός είναι ο δρόμος.
  • Η Ελλάδα απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον και ταυτόχρονα και πολύ μεγαλύτερο κύρος σε σχέση με το μέγεθός της. Να αξιοποιήσουμε τη δυναμική αυτή στην κατεύθυνση μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε. Για πρώτη φορά στις 7 Σεπτεμβρίου είχε καθοριστεί η υπογραφή ΑΟΖ με την Ιταλία. Προχωράμε σε μια πιο ενεργητική πολιτική στα Βαλκάνια, με στενή συνεργασία με τον κύπριο πρόεδρο για το Κυπριακό. Μια εξωτερική πολιτική που πρέπει να ξεφύγει από τη λογική της ψωροκώσταινας.
  • Περίσσια υποκρισία στο παγκόσμια δράμα του προσφυγικού. Νεκρά παιδιά βγαίνουν στις ακτές και οι συντηρητικές δυνάμεις στον τόπο… -και ο κ. Θεοδωράκης που είναι χειρότερος λαϊκιστής από τους λαϊκιστές, λαϊκίζει χειρότερα από τη Χρυσή Αυγή στο θέμα αυτό. Παραλάβαμε το απόλυτο τίποτα από τη ΝΔ στο θέμα. Βρήκαμε ένα θέμα παγκόσμιας διαστάσεως και αντί να κάτσουν να απολογηθούν μας έκαναν κριτική ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα. Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε; Εμείς μέσα σε αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να ιδρύσουμε χαρτοφυλάκιο μεταναστευτικής πολιτικής, έβαλα το ζήτημα με τον Ρέντσι, πετύχαμε δύο συνόδους κορυφής, πάρθηκαν αποφάσεις, καταφέραμε σε χρόνο ρεκόρ και φτιάξαμε πρότυπο ξενώνα στον Ελαιώνα, ναυλώσαμε πλοία. Δεν είχε κάνει τίποτα η ΝΔ και αυτή τη στιγμή ο κ. Μουζάλας πατάει πάνω στα βήματα που είχε οργανώσει η κ. Χριστοδουλοπούλου. Ας αναλογιστούμε ότι έχουμε ένα πρόβλημα τεράστιο. Η Ευρώπη πληρώνει τις αδυναμίες της και μια αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική. Σε σχέση με μια σειρά από άλλους εταίρους μας, και η Γαλλία και η Γερμανία είχαν μια στάση πιο κοντά στις δικές μας απαιτήσεις και διεκδικήσεις.
  • Δεν αποτελεί στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ το 23% στην εκπαίδευση. Μία αυτό τις υποχωρήσεις μας ήταν να δώσουμε ένα μέτρο στο οποίο δεν πιστεύουμε. Η δική μας ανάλυση είναι ότι θα έχουμε περισσότερα οφέλη με την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ, όχι του συντελεστή. Εδώ η υποκρισία περισσεύει σε σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση, γιατί το ψήφισε η ΝΔ στη Βουλή, δεν έφερε καμία αντίρρηση. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του, βρίσκοντας όμως ένα ισοδύναμο. Προσανατολιζόμαστε να βρούμε το ισοδύναμο εκείνο που δεν θα έχει επίπτωση στα δημόσια έσοδα και δεν θα δημιουργεί επιπρόσθετο κόστος στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
  • Η κ. Φώφη Γεννηματά πού το συγκαταλέγει το ΠΑΣΟΚ; Όταν πήγα στο Ευρωκοινοβούλιο είδα έναν κάθετο διαχωρισμό, οι μισοί με αποδοκίμαζαν και οι μισοί με επευφημούσαν, με πολλούς από αυτούς που με επευφημούσαν να είναι από τους Σοσιαλδημοκράτες. Η κ. Γεννηματά επιλέγει να στοιχίζεται πίσω από τον κ. Μεϊμαράκη, το κόμμα του οποίου ανήκει στο ΕΛΚ, το κόμμα της κ. Μέρκελ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κόμμα που καθοδηγείται από τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να έχει σχέση με το καινούργιο. Είναι ο βασικός υπαίτιος μιας πολιτικής κακοδαιμονίας και μιας εξαιρετικά αρνητικής εξέλιξης για τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Η Νέα Δημοκρατία έχει απλά το πρόγραμμα που αφορά τις απαιτήσεις των δανειστών.
  • Δώσαμε μια μεγάλη μάχη για να διατηρηθεί ο βασικός πυρήνας των συντάξεων και έχουμε σήμερα μια ελάχιστη μείωση μόνο, που δεν πηγαίνει στους δανειστές.
  • Πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία αλλά είναι τραγικό να ξεπουλήσουμε όσο όσο σε περίοδο κρίσης. Καταφέραμε από τα 22 προς πώληση assets του ΤΑΙΠΕΔ να έχουμε 9 μόνο και να περάσουμε στο νέο ταμείο αξιοποίησης και όχι εκποίησης της περιουσίας. Συμφωνία με συμφωνία εχει διαφορά, έχει διαφορά το περιεχόμενο.
  • Το θέμα των Σκουριών είναι δύσκολο, διχάζει την τοπική κοινωνία. Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ανάγκη για ανάπτυξη με κανόνες, σεβασμό στο περιβάλλον και το εργασιακό δίκαιο. Θέλουμε την ανάπτυξη, τις επενδύσεις αλλά να έρχονται όχι για να πλιατσικολογήσουμε αλλά για να σέβονται τους νόμους και να ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Σεβόμαστε τους 2.000 εργαζόμενους αλλά σεβόμαστε και τους χιλιάδες άλλους που μένουν στη Χαλκιδική. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν. Αλλά δεν μπορούν να βάζουν ασπίδα και ομήρους κάποιους εργαζόμενους για τα δικά τους υπερκέρδη. Εμείς απέναντι στα συμφέροντα δεν θα λυγίσουμε όταν πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο καλό και το φυσικό περιβάλλον είναι το δημόσιο καλό. Σε αυτόν τον τόπο πρέπει να υπάρχουν κανόνες.
  • Έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους και το γεγονός ότι τα capital controls μπορεί να οδήγησαν σε μια μικρή αύξηση αυτού του ποσοστού εμάς μας προβληματίζει. Η επιλογή των εταίρων μας ήταν εκδικητική. Αύξησε την ανεργία κατά μερικές χιλιάδες- μικρό ποσοστό σε σχέση με το σύνολο- και δίνουμε τώρα όλοι την προσπάθεια για να ξεφύγουμε. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, το πρώτο εξάμηνο είχαμε 1,1% ανάπτυξη. Και η πιθανή επιστροφή στην ύφεση το δεύτερο εξάμηνο θα οφείλεται σε αυτούς τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Οι δυσκολίες στην οικονομία θα είναι μπροστά μας τουλάχιστον για ένα χρόνο. Η επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπεται το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε στη χώρα μας.
  • Στιγμή ανάτασης η απάντηση του κόσμου στο δημοψήφισμα. Πρωτοτύπησα που είπα αλήθεια στον ελληνικό λαό και έδωσα τη μάχη για μια καλύτερη συμφωνία και την έφερα. Να ρωτήσετε τους άλλους ηγέτες της Ε.Ε. αν υπήρχε άλλος που θα είχε μια τόσο σθεναρή αντίσταση. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.
  • Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα από μένα. Ο ελληνικός λαός θα δώσει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει μια καθαρή νίκη (χαριτολογώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει δεύτερος).
  • Όλοι όσοι μπαίνουν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται απολύτως από το προγραμματικό πλαίσιο και από τις αποφάσεις που θα λάβει συνολικά το κόμμα και η Κ.Ο. Οι σύντροφοι, οι πρώην βουλευτές έχουν δεσμευτεί απολύτως ότι θα υλοποιήσουν το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει την τήρηση όσων συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας. Διαφορετικό πράγμα να αγωνιούσαν κάποιοι στο παρά πέντε μαζί σου και στο και πέντε να είναι έτοιμοι να δώσουν αρνητική ψήφο σε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να γίνει ενιαίο κόμμα. Υπήρχε ένα κόμμα μέσα στο κόμμα. Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, αλλά κάπου υπάρχουν και όρια… Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον, σοφότερος και εμπειρότερος, θα συνεχίσει μπροστά με μεγαλύτερη, πιο συμπαγή πολιτική θέση, Κ.Ο. και χωρίς τον κίνδυνο να επιμένουν κάποιοι να κολλάνε τη ρετσινιά ότι φλερτάρουμε με την έξοδο από το ευρώ. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες αποφάσεις.
  • Πηγαίνοντας προς την κάλπη, οι πολίτες θα απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα: Ποιοι θέλετε να σας κυβερνήσουν. Και οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες. Ο Μεϊμαράκης έχει καταφέρει να συσπειρώσει το κόμμα του και μπράβο του. Αλλά είναι φανερό ότι στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων, το κρίσιμο ερώτημα είναι: ξεμπερδεύουμε με το παλιό ή το αφήνουμε να γυρίσει πίσω;
  • Συμπαθητικό το σποτ με τον μικρό Αλέξη. Στους όρους της πολιτικής επικοινωνίας η ευρηματικότητα είναι πάντα κάτι που πρέπει να βλέπουμε καλοπροαίρετα. Ο Πάνος Καμμένος, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, συνεργαστήκαμε με μεγάλη εντιμότητα και ειλικρίνεια. Στάθηκε σε δύσκολες στιγμές με ειλικρίνεια, περισσότεροι από άλλοι σύντροφοί μου. Το αριστερό μου χέρι είναι μια χαρά.
  • Έχω κάνει τόσο πολύ αυτοκριτική με μεγάλη ειλικρίνεια που κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει. Ο λαός έχει να επιλέξει σήμερα για το αύριο, λαμβάνοντας ως δείγμα γραφής τα όσα γίνονται. Είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας, τα λάθη μας τα παραδεχόμαστε, κοιτάμε μπροστά και βλέπουμε με αισιοδοξία το αύριο. Και σοφότεροι είμαστε και εμπειρότεροι.
  • Σώσαμε τις τράπεζες, δεν τις χάσαμε. Βρέθηκαν μπροστά σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων και το κρίσιμο 17ωρο στις Βρυξέλλες γνωρίζαμε ότι το εναλλακτικό σχέδιο της προσωρινής εξόδου από το ευρώ εμπεριείχε την ταυτόχρονη κατάρρευση μεγάλου μέρους του τραπεζικού συστήματος. Υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε μεγάλο μέρος των τραπεζών. Πιστεύω ότι καταφέραμε να φέρουμε μια συμφωνία που δίνει προοπτική.
  • Στο ζήτημα της απονομής Δικαιοσύνης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παθογένειες. Υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στελέχωσης, μέσα από διαρθρωτικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις στη διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί ο χρόνος. Θέλει δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν σκέψεις, προτάσεις, το επόμενο διάστημα θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.
  • Το μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα ξεχωριστό παράδειγμα του τι συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα στη σχέση του κράτους με τους εργολάβους.  Εμείς διαπραγματευτήκαμε και βάλαμε τον ορό ότι ή σταματάτε να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις ή επαναδημοπρατείται το έργο. Είναι ένα έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη που έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια πριν και θα είναι στις προτεραιότητές μας αλλά με όρους προς ωφέλεια του δημόσιου συμφέροντος. Οποιαδήποτε σπατάλη μπορεί να είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
  • Να συγκρίνουμε τη δριμύτητα των μέτρων της πρώτης περιόδου με αυτά που έχουμε σήμερα. Παρά τις δυσκολίες της συμφωνίας, για πρώτη φορά έχουμε μια προοπτική εξόδου. Αρκεί να δώσουμε τις μάχες. Ναι έχουμε ακόμη δυσκολίες, αλλά τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας
  • Η συμφωνία αυτή έχει προφανώς δυσκολίες και πρέπει να δούμε πώς θα βρούμε τα αντισταθμιστικά μέτρα. Αυτό που φέραμε είναι χειρότερο από την προσδοκία μας, αλλά αν έμενε ο κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, η σύγκριση θα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Είχαν σχεδιάσει το σενάριο της παρένθεσης, γιατί έβλεπαν ότι δεν βγαίνει. Συνεργάτες θεωρούσαν τους έξω…
  • Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερος και λαός επιλέξει την επιστροφή στο χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται. Προφανώς και τη συμφωνία τη φέραμε εμείς και δεν θα έφερνε κανένας άλλος τέτοια συμφωνία. Πιστεύουμε ότι η σωστή τήρησή της είναι ο δρόμος εξόδου από τα μνημόνια, αλλά έχει έξι σημεία μαχών. Γι’ αυτό ο λαός θα επιλέξει εμάς, για να δώσουμε αυτές τις μάχες.
  • Γιατί δεν ρωτάτε και ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι για τα περί συνεργασίας; Αν δεν φτάνει μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ., θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη δηλαδή; Θα αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι; Αν δεν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία, η χώρα θα κυβερνηθεί.
  • Δεν ξέρω αν ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Δεν έχει ξαναγίνει να λέει θέλω τον Τσίπρα πρωθυπουργό παρότι είναι ψευτράκος. Δεν ξέρω αν θέλει και μπορεί ο άνθρωπος να είναι πρωθυπουργός. Βρέθηκε υπηρεσιακός… Δεν τα πάει άσχημα αλλά ξέρει τα όρια του.
  • Αποχρεωνόμαστε, δεν χρεώνουμε την χώρα. Διασφαλίσουμε το τραπεζικό σύστημα. Διασφαλίσαμε τις καταθέσεις και τις τράπεζες.
  • Όταν ήρθε η ώρα για μια δύσκολη επιλογή, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη δύσκολη επιλογή. Ο λαός ξέρει ότι έχει να κάνει με μια πατριωτική δύναμη.
  • Φέραμε χρηματοδοτική ανάσα 83 δισ. ευρώ για να καλύψουμε ανάγκες για 3 χρόνια.
  • Νομίζω ότι αξίζω κάτι περισσότερο από 90 δισ. ευρώ (χαριτολογώντας μετά την ανακοίνωση της ΝΔ).
  • Κάποιοι είχαν αυταπάτες. Όσοι έχουν αυταπάτες ότι η Ρωσία είναι συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης ας τις λύσουν μόνοι τους. Εγώ ήξερα τι θέλω από τη Ρωσία και ξέρω τι θέλω.
  • Εγώ πότε δεν πήγα στη Ρωσία να ζητήσω λεφτά. Εμπορικές συνεργασίες έκανα.
  • Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας έπαιξε ρόλο στη διαπραγμάτευση
  • Οι ΗΠΑ στήριξαν τη χώρα παρά το γεγονός ότι εμείς διαπραγματευόμαστε με τη Ρωσία τον αγωγό που θα περάσει από τα ελληνικά σύνορα.
  • Συνάντησα δύο φορές τον Πούτιν για την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών.
  • Έβαλα μπροστά σχέδιο επανεκκίνησης των σχέσεων με τη Ρωσία.
  • Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπει μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
  • Το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ήδη στη Βουλή και αμέσως μετά θα γίνει νόμος του κράτους, εφόσον είμαστε κυβέρνηση.
  • Είμαι περήφανος που αυτή η κυβέρνηση έσπασε το τρίγωνο της διαπλοκής και έβαλε κανόνες.
  • Η μάχη με τη διαπλοκή δεν ολοκληρώθηκε γιατί κάποιοι αριστεροί βουλευτές αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση μας.
  • Κάποιοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του παλιού. Δεν θα τους κάνει την χάρη ο λαός.
  • Η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης δημιουργούν την εντύπωση στον κόσμο ότι δεν έχουν καμία διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Εγώ υπηρετώ ένα συλλογικό σχέδιο. Ο λαός θα δώσει τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε.
  • Με βάση τα απλά μαθηματικά αυτός που θα βγει πρώτος θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση
  • Ο δρόμος της δραχμής δεν είναι δρόμος εξόδου από την κρίση. Δρόμος είναι η σκληρή διαπραγμάτευση για όλα τα ανοιχτά θέματα.
  • Θα προστατεύσουμε τους αδύναμους, δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας βάσει της συμφωνίας
  • Θα παλέψουμε για το χρέος και για την απομείωσή του.
  • Εμείς θα τηρήσουμε τη συμφωνία – Θα δώσουμε μάχη για τα ανοικτά θέματα.
  • Εφαρμόσαμε με την θηλιά στο λαιμό μια σειρά από φιλολαϊκά μέτρα.
  • Το δίλημμα είναι αν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ με τις αμαρτίες του παρελθόντος.
  • Ζητάμε ισχυρή εντολή πάνω σε μια προγραμματική βάση με εμπειρία της 6μηνης διακυβέρνησης.
  • Ο κ. Μεϊμαράκης πρέπει να συγνώμη που φόρτωσε τον ελληνικό λαό με τόσα χρέη.
  • Ο κ. Μεϊμαράκης καλό είναι να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε το κόμμα του 40 χρόνια
  • Εμείς διεκδικούμε ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Δείτε τα βίντεο με τις τοποθετήσεις του στην ΔΕΘ