Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνησης αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Πρέπει να εξασφαλίσει ότι το μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί χωρίς διαρροές και παρατράγουδα. Η 30η Ιουνίου ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου θα κρίνει οριστικά τις σχέσεις κυβέρνησης και ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη λίγες ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδης επιμένει ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο αν περιέχει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που έχει η στάση του αυτή.

Υπό… συζήτηση είναι και η στάση της βουλευτού Θεσσαλονίκης Χ. Αράπογλου. Βέβαια στην ψηφοφορία επί της αρχής του μεσοπρόθεσμου το πιθανότερο είναι ότι θα συνταχθούν, κάτω από το νέο κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση, όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα ίσως προκύψει στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. Την ίδια στιγμή μεγάλη δυσφορία επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης για την στάση του Θ. Πάγκαλου χθες στην Βουλή ο οποίος τίναξε στον αέρα την συνεδρίαση… επιστρέφοντας στο 60 και υποστηρίζοντας ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας ήταν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του ’81.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η δυσφορία στο περιβάλλον Βενιζέλου καθώς η τοποθέτηση του αντιπροέδρου θεωρήθηκε «επιθετική κίνηση» στην τακτική του έτερου των αντιπροέδρου.

Χθες στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος που πήρε τον λόγο μετά την αποχώρηση της ΝΔ «κρατήθηκε» και μίλησε μόνο για τον παιδευτικό ρόλο της ιστορίας τον οποίο πρέπει να έχουν κατά νου όλοι (εννοώντας προφανώς και τον κ. Πάγκαλο).