«Ο κ. Τσίπρας κατά τη γνώμη μου και κατά τη γνώμη πολλών και εδώ στα Γιάννενα, δεν θέλει τη χώρα στην Ευρώπη. Απλώς δεν έχει το θάρρος, να το προτείνει στον ελληνικό λαό και θέλει μέσω μιας προσχηματικής διαδικασίας να απομακρύνει τη χώρα από την Ευρώπη και να φορτώσει την ευθύνη στους άλλους», σημείωσε την Πέμπτη στον Βήμα FM ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

«Απέτρεπε τον κ. Παπανδρέου τότε να το κάνει, για να μην επέλθει η χρεοκοπία της χώρας, μόνο τότε συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα. Προφανώς όμως ο κ. Τσίπρας, επειδή στην πραγματικότητα δεν τον ένοιαζε η χρεοκοπία, τον ένοιαζε να μη γίνει δημοψήφισμα κι ο λαός ψηφίσει υπέρ του ευρώ, τότε ήθελε να το αναβάλει, τρομοκρατώντας τον κόσμο, για να κάνει, όποτε ερχόταν στην κυβέρνηση, το δικό του δημοψήφισμα, με τους δικούς του όρους, τους οποίους χλευάζει κυριολεκτικά το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μόνο τα δημοψηφίσματα της δικτατορίας είχαν επικριθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης», επισήμανε και συνέχισε:

«Την επόμενη μέρα, δεν θα υπάρχει τραπεζικό σύστημα, θα “κουρευτούν” αυτόματα οι καταθέσεις και σε ένα χρονικό διάστημα, το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω, η κυβέρνηση θα τυπώσει μια νέα σφοδρά υποτιμημένη δραχμή, η οποία θα οδηγήσει σε μαζική υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου, που εγώ πιστεύω, θα είναι 60-70% παρακάτω και η μόνη διαχείριση, την οποία θα κάνει η κυβέρνηση, είναι η ίδια που βλέπετε να κάνει και τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, «τον κ. Τσίπρα δεν τον ενδιαφέρει να βελτιώσει την κατάσταση, τον ενδιαφέρει να πει, ποιος φταίει γι’ αυτό που συμβαίνει. Η χώρα πρέπει να πει ένα “ναι”, για να προστατέψει τον εαυτό της, για να κρατηθεί μέσα στην Ευρώπη, για να αποτρέψει τα σχέδια του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα πρότυπο νεοκομμουνιστικής χώρας, νοτιοαμερικανικού τύπου.

Το σχέδιο τους είναι και η αλλαγή του καθεστώτος και του προσανατολισμού της χώρας. Προς μια κατεύθυνση αυταρχικού καθεστώτος, ολοκληρωτικού καθεστώτος, τύπου νεοκομμουνιστικού, που θα οδηγήσει τη χώρα σε απίστευτη πτώχευση».