«Δεν αντιμετωπίζουμε τις δραματικές εξελίξεις ως ένα ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Επιμένουμε», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Star. Όπως σημείωσε ακόμη, «από τη μεριά μας έχουμε επιδείξει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, έχουμε κάνει υποχωρήσεις πολλές».

«Η τοποθέτησή τους η χθεσινή ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρουν άλλα ισοδύναμα μέτρα, δεν μας ενδιαφέρει να βρείτε χρήματα από δω ή από κει όπως μας λέτε και μας τα δίνετε γραπτά, εμείς θέλουμε δύο πράγματα: να κόψετε συντάξεις και να πάτε τον ΦΠΑ για βασικά πράγματα πρώτης ανάγκης, για βασικές υπηρεσίες, στον υψηλότερο δείκτη. Σε αυτά, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε», σημείωσε ακόμη ο κ. Μπαλάφας.

«Θέλουν να δείξουν στον κόσμο ότι η χώρα πρέπει να γονατίσει, πρέπει να υποταχθεί. Δεν τους φτάνουν οι υποχώρησες αλλά θέλουν επί γονάτων πάλι να τους παρακαλά η χώρα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε ότι «αν οι δανειστές μας δώσουν αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε μείωση των υψηλών συντάξεων», ενώ υπογράμμισε ότι «συμφωνία που θα έχει υπογράψει ο πρωθυπουργός μας, θα περάσει από όλα τα κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα και από τη Βουλή».