Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «μαυρίσουν» το άρθρο του νόμου για τα κλειστά επαγγέλματα -που δίνει τη δυνατότητα σε δικηγόρους να μπορούν να συστήνουν δικηγορικές εταιρίες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδας που υπάρχει πρωτοδικείο- αφήνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το Χρήστο Πρωτόπαπα.
Το υπουργείο Οικονομίας ήδη έχει φέρει μια αλλαγή στο συγκεκριμένο άρθρο, όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι αφήνει θολό το τοπίο ως προς τη δυνατότητα ίδρυσης εταιριών ανά την Ελλάδα και κάλεσε τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη να ξαναδεί το ζήτημα.
Όπως φαίνεται, αν η διόρθωση που ζητούν οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν γίνει, είναι έτοιμοι να το καταψηφίσουν. Πρέπει άλλωστε να σημειωθεί ότι επί του θέματος ο Χρήστος Πρωτόπαπας δεν τοποθετήθηκε ως βουλευτής αλλά ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, γεγονός που επισήμανε με έμφαση στους δημοσιογράφους λίγο αργότερα.
Κατά του συγκεκριμένου άρθρου τάσσονται και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι αν δεν αλλάξει, η ΝΔ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.