Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο εργασιακό της περιβάλλον μια μητέρα μίλησε η Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναφέρθηκε στην περίοδο που ανέλαβε το Υπουργείο και αντιμετωπίστηκε με καχυποψία ακόμη και από προοδευτικούς συναδέλφους, οι οποίοι ενδεχομένως να σκέφτηκαν πως θα είναι δύσκολο για μια γυναίκα που θα γίνει μητέρα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της.
«Είναι δύσκολο για μια γυναίκα σήμερα να κάνει αυτό που θέλει και να είναι ταυτόχρονα και μητέρα».
«Αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ, είναι κάτι το οποίο νομίζω πως μοιραζόμαστε όλες οι εργαζόμενες μητέρες και θα πω και όλες οι μητέρες. Γιατί πολλές μπορεί να μην είναι εργαζόμενες ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η δυσκολία», πρόσθεσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το πρωινό της Τρίτης.
«Κανένας από τους δημοσιογράφους που με πήρε, μετά από τον ανασχηματισμό, δεν ήταν κακοπροαίρετος και κανένας δεν έλεγε πως “αυτή θα είναι κακή στη δουλειά της”. Κανένας, όμως, δεν σκέφτηκε ότι μια γυναίκα, η οποία ήταν τότε 6 μηνών έγκυος, θα κάνει τη δουλειά αυτή. Το θέμα για κάθε μια από μας είναι να έχει την επιλογή του πότε θέλει να γυρίσει στη δουλειά της», είπε στη συνέχεια.
«Είχα και ανθρώπους που μου έλεγαν, “κάτσε τώρα, κάνε το παιδάκι σου και μετά θα δούμε, μετά θα δεις και συ”. Αισθάνθηκα μια αγανάκτηση γι’ αυτό, είπα “ρε παιδί μου, ακόμα εδώ είμαστε;”. Ακόμα και προοδευτικοί συνάδελφοι μου να μου λένε “κάνε πρώτα το παιδάκι σου και μετά βλέπουμε;”. Ακόμα, το 2025;», αναρωτήθηκε, εν συνεχεία, η Δόμνα Μιχαηλίδου στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.