Μόλις 24 ώρες έμειναν για την κατάθεση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens και οι διεργασίες στα κομματικά επιτελεία κορυφώνονται, με αιχμή την αξιολόγηση των γεγονότων που θα οδηγήσουν σε ονόματα πολιτικών προσώπων.

Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί είναι ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση που ξεκινά σε λίγα λεπτά θα συζητηθούν τα ονόματα πρώην υπουργών που συνδέονται με τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και μένει να δούμε αν στο τελικό πόρισμα θα υπάρχει πρόταση διερεύνησης των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών τους.
Στον αέρα πάντως παραμένει η χθεσινή δέσμευση της επιτροπής ότι στο κείμενο των πραγματικών περιστατικών θα περιληφθούν όλες οι επιμέρους ενστάσεις και παρατηρήσεις.

Ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παρελκυστική τακτική» εκτιμώντας ότι «αν ούτε τα γεγονότα της υπόθεσης δεν καταγραφούν ορθώς και πλήρως, φανταστείτε τι θα γίνει με την αξιολόγησή τους».
Ειδικά για την αξιολόγηση υποστήριξε ότι υπάρχουν ήδη κείμενα που όμως δεν έχουν διανεμηθεί «γιατί γίνεται το μοντάρισμά τους», ενώ αναφερόμενος στην ονοματολογία πρώην υπουργών δήλωσε: «Το ακορντεόν των ονομάτων παίζεται εν αγνοία της επιτροπής. Εγώ γιατί να παίξω ντέφι;»