«Όταν σκοτώνεται μία νέα κοπέλα, ένας άνθρωπος έξω, κοντά – ακριβείς συνθήκες θα αποτυπώσει η έρευνα – από ένα Αστυνομικό Τμήμα δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάτι πήγε καλά» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Δεν μπορούμε a priori να πυροβολούμε κάποιον ή να λέμε ότι κάποιος έχει 100% ευθύνη ή δεν έχει, δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουμε την έρευνα. Αλλά ακόμα κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, που δεν είμαι βέβαιος ότι ακολουθήθηκε, θα έπρεπε να γίνουν πολλά παραπάνω από αυτό το λεγόμενο πρωτόκολλο, ούτως ώστε να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος και η κοπέλα αυτή να μη χάσει τη ζωή της, να μη δολοφονηθεί» τόνισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας την ίδια υπόθεση, ο Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε πως: «Είναι δεδομένο ότι στους Αγίους Αναργύρους συνέβη ένα τραγικό περιστατικό, μια τραγική δολοφονία, μια γυναικοκτονία. Αυτό όμως δεν σημαίνει όμως ότι η εικόνα των Αγίων Αναργύρων αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Το panic button έχουν εγκαταστήσει 1.400 γυναίκες το τελευταίο χρονικό διάστημα και 270 έχουν σωθεί που το έχουν χρησιμοποιήσει, στο 15 900 που είναι η γραμμή που μπορούν να καλέσουν το 2023 κάλεσαν 6000 γυναίκες και μόνο το α’ τρίμηνο του 2024, 1399. Υπάρχουν 44 συμβουλευτικά κέντρα» τόνισε ο ίδιος.

«Από τα μεγαλύτερα ζητήματα και πριν από τις εκλογές του 2019 και πριν από τις εκλογές του 2023 που είχαμε την τιμή να επανεκλεγούμε, αλλά είπαμε ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, είναι το ζήτημα της ασφάλειας και οι γυναικοκτονίες συνολικά, η ανομία, η ενδοοικογενειακή βία. Γι’ αυτό και αυστηροποιήσαμε και το νομικό πλαίσιο. Δεν πρόλαβα να σας πω για τα 18 εξειδικευμένα κέντρα της Αστυνομίας, τα οποία λειτουργούν και θα μπορούσαν να παραπέμψουν την κοπέλα αυτή που χάθηκε τόσο άδικα στο πλησιέστερο και δεν το έκαναν. Και άλλα 45 τα οποία δημιουργούνται τώρα. (…) 1.700 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις γειτονιές», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

«Θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας αλλά έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για την αντιμετώπισή της» σημείωσε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Προφανώς πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Προφανώς αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν τιμά κανέναν από αυτούς που συμμετείχαν. Να πάω τώρα ως προς τον αστυνομικό. Υπάρχει νομικό πλαίσιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό το νομικό πλαίσιο, φαίνεται ότι είναι αυτό ακριβώς και αυτό εφαρμόστηκε. Να συζητήσουμε αν πρέπει να αλλάξει αλλά πρέπει να δούμε αν ένας άνθρωπος που καταδικάζεται σε πρώτο βαθμό πρέπει να χάνει αυτομάτως τη δουλειά του. Είναι μια άλλη συζήτηση, νομοθετική συζήτηση. Αλλά δεν είναι ότι παρανόμησε κάποιος, από ότι φαίνεται, αλλά όλα στο τέλος της ημέρας – ακόμα και αυτό – θα ερευνηθούν».

Μιλώντας για την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών ανέφερε πως «δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση αυτή. (…) Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε αρνηθεί κανένα αίτημα για προανακριτική επιτροπή».

Διέψευσε οποιοδήποτε σενάριο για ένταξη των βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Σπαρτιάτες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ενώ σημείωσε σχετικά: «Είδα με πάρα πολύ μεγάλη απορία και λυπήθηκα ειλικρινά κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούσαν να φορτώσουν στη Νέα Δημοκρατία έναν ανεξάρτητο βουλευτή, πρώην των Σπαρτιατών, επειδή καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας».

Τέλος, μιλώντας για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Είναι ένα συνέδριο με τρεις βασικούς στόχους: Είναι ένα ιστορικό συνέδριο, άρα συνέδριο μνήμης των 50 ετών, ένα συνέδριο συσπείρωσης, ενότητας και τρίτον σηματοδοτεί την έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου».