Τις επιλογές τους για το ευρωψηφοδέλτιο καταρτίζουν σιγά-σιγά τα κόμματα με το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώνει σήμερα τέσσερα νέα ονόματα, αυτά των: Ρόζα Βρεττού, Ηλία Κικίλια, Παναγιώτη Δημόπουλου και Κώστα Χρυσόγονου.

Εν μέσω φημών για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εξέφρασε τους ενδοιασμούς του λέγοντας αρχικά: «Έχω άποψη, δεν θέλω να την εκφέρω δημόσια. Στα όργανα του κόμματος, όπου ζητηθεί και όπως χρειαστεί. Θεσμικά».

«Οι επιλογές μας πρέπει να έχουν πλαίσιο πολιτικής συνάφειας με τον χώρο» διευκρίνισε στη συνέχεια, μιλώντας στο action24.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, ότι ο πήχης του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, δεν είναι απλά η δεύτερη θέση, ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «ο πήχης του κόμματος αφορά τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε την επόμενη ημέρα, να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων και να διαμορφώσουμε μια καθαρή αντιπρόταση διακυβέρνησης, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».