«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Και μάλιστα, όπως τονίζει ο Νίκος Ρωμανός, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας.

«Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων, που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του.
Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η δήλωση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης, δήλωσε: «Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση για το πώς είναι δυνατόν και το ψηφίσαμε, τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας».

Μάλιστα, δήλωσε στο OPEN ότι έγραψε ο ίδιος το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα το άρθρο 27, το οποίο ορίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία. Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτές, θα κοπούν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια. Λέει να συμμορφωθείτε».

Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε, διευκρίνισε ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του, λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι οι ευρωβουλευτές, ο ευρωβουλευτής – Εγώ το έγραψα», είπε.