Ένα βήμα πριν την παραίτηση βρέθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Βασιλειάδης την περασμένη Τρίτη, όπως φέρεται να αποκάλυψε ο ίδιος σε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Από τη μια είχε επωμιστεί το βάρος της διεξαγωγής του συνεδρίου και από την άλλη βρισκόταν εν μέσω αντικρουόμενων «πυρών» μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του αλλά και των σημαινόντων στελεχών του κόμματος που αντιτίθενται στον τρόπο που προεδρεύει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως όταν φέρεται να κλειδώθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza όπου οι εγγεγραμμένοι έμπαιναν να ψηφίσουν για το εάν θέλουν να αλλάξει όνομα και έμβλημα το κόμμα, ο ίδιος ζήτησε να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά οι τεχνικοί σύμφωνα με πληροφορίες του απάντησαν πως είχαν εντολή να μην τον ενημερώσουν.

Ο κ. Βασιλειάδης αγανάκτησε με την κατάσταση που επικρατεί στην Κουμουνδούρου και ήταν έτοιμος να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να υπόκειται σε bullying από οποιονδήποτε. Είτε αυτοί είναι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είτε κρατούν τα ηλεκτρονικά κλειδιά της πλατφόρμας του κόμματος ή όσους μπορεί να δρουν εξ ονόματός του κ. Κασσελάκη.