Για τα νέα του καθήκοντα μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος. Το μέλος της κυβέρνησης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τόνισε πως «δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας, αφού για τους πολίτες προέχει το αίσθημα ασφάλειας».

Παράλληλα, τόνισε: «Εγώ δεν είμαι πολύ έμπειρος, αλλά νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω». Ερωτηθείς εάν γνώριζε για την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του, απάντησε ότι ξαφνιάστηκε και τόνισε ότι «τη χαρά διαδέχτηκε η συναίσθηση της ευθύνης για τα νέα καθήκοντα, σε έναν κρίσιμο τομέα που έχει κεντρικό στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας». Μίλησε, επίσης, για την τιμή που νιώθει για το ότι θα συνεργαστεί με τον έμπειρο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που είναι πλέον ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στο επίκεντρο των καθηκόντων τους θα βρεθεί η εγκληματικότητα ανηλίκων καθώς και το σωφρονιστικό σύστημα, όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος. «Πρέπει να δούμε πώς θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις με καλύτερες προϋποθέσεις. Ήδη εισήχθη η χρήση και ψηφιακών μέσων, με προσπάθεια από τους προηγούμενους, άξιους, υπουργούς. Στο επίκεντρο των προσπαθειών παραμένει και η εγκληματικότητα ανηλίκων καθώς και το σωφρονιστικό σύστημα», τόνισε χαρακτηριστικά.