Γύρω στις επτά το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής αναμένεται να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024.

Η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει από τις 11:00 το πρωί στην αίθουσα της Ολομέλειας με γενικούς εισηγητές τους Στέλιο Πέτσα, Νίκο Παππά, Πάρι Κουκουλόπουλο, Νίκο Καραθανασόπουλο, Βασίλη Βιλιάρδο, Ιωάννη Κόντη, Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρη Νατσιό και Αλέξανδρο Καζαμία.

Ειδικοί εισηγητές του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τον τίτλο «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024», όπως είναι η επίσημη ονομασία, έχουν οριστεί οι: Φώντας Μπαραλιάκος, Διονύσιος Ακτύπης, Νεοκλής Κρητικός, Γεώργιος Κωτσός, Χρήστος Γιαννούλης, Γεώργιος Γαβρήλος, Κατερίνα Νοτοπούλου, Παύλος Γερουλάνος, Ελένη Βατσινά, Διαμάντω Μανωλάκου, Στυλιανός Φωτόπουλος, Αθανάσιος Χαλκιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανδρέας Βορύλλας και Ελένη Καραγεωργοπούλου.

Μέχρι και το Σάββατο, οι υπουργοί της κυβέρνησης θα παίρνουν σταδιακά τον λόγο και θα αναλύουν τις προτεραιότητες και τα προβλεπόμενα κονδύλια που έχουν εγγραφεί στο χαρτοφυλάκιό τους. Βάσει του προγραμματισμού, την Κυριακή τη «σκυτάλη» νωρίς το μεσημέρι θα πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι θα λαμβάνουν διαδοχικά το λόγο με την αντίστροφη δύναμη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, εκκινώντας από την Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας και καταλήγοντας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και θα κλείσει τη διαδικασία, ενώ εκείνη την ημέρα τον λόγο θα πάρει και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων, θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία που έχει παραδοσιακά τον χαρακτήρα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί γύρω στις 21:00 το βράδυ.