Το ύφος που χρησιμοποίησε η Έλενα Ακρίτα για τον Νάσο Ηλιόπουλο, με αφορμή την αναφορά του τελευταίου για «βούρκο» στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του Νίκου Βούτση. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action» και έκανε λόγο για πολιτικό θράσος από πλευράς της κυρίας Ακρίτα.

«Είδα μια νέα βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Ακρίτα, που άρχισε να λέει να φύγει ο Ηλιόπουλος. Μα αν είναι δυνατόν! Το πολιτικό θάρρος συμπλέκεται καμία φορά με το πολιτικό θράσος. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολιτικά αυτεξούσιοι να θεωρούν ότι μπορούν να μιλάνε για όλους και για όλα χωρίς μέτρο και χωρίς να σκεφτούν τι τους έφερε σε αυτή τη θέση» τόνισε ο κ. Βούτσης και υπενθύμισε πως «και ο Παύλος Πολάκης το 2012 ήταν με τον κ. Καζάκη και το 2015 μπήκε στις γραμμές μας και ήταν σύντροφος. Όχι όμως το αντίθετο…όσοι θεωρούν ότι είναι σωστή η ρότα που μπήκε η υπόθεση, να κουνάνε το δάχτυλο σε ανθρώπους που έχουν δείξει έργο στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγος συγκρατημός! Καλό είναι».

Κατά τον Νίκο Βούτση, ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Ομπρέλα εξήγησε ότι «μια στενή ομάδα γύρω από τον Στέφανο Κασελάκη δεν είναι υπερασπίσιμη δημόσια».