Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτη Πέρκα αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη λίγο πριν αποχωρήσει. «Αφού μας αποκαλείς πέμπτη φάλαγγα, δεν έχει νόημα να παραμείνω στο κόμμα» λέει ότι του απάντησε, ενώ δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες της κουβέντας.

Η Π. Πέρκα που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 εκτίμησε ότι ο Στ. Κασσελάκης κατάλαβε το λάθος του σχετικά με την αναφορά τους στην «πέμπτη φάλαγγα» και τόνισε ότι «είναι παρωχημένο να ζητείται από τον βουλευτή η έδρα». Παράλληλα, αντέτεινε πως ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι αυτός που καταπάτησε το καταστατικό και πως είναι αστείο να επικαλείται ο ίδιος τον κώδικα δεοντολογίας, ενώ εξηγώντας τη στάση της τόνισε πως δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με σκοπό να αποχωρήσει, ωστόσο – όπως είπε – «όσα άκουσα στην ομιλία του κ. Κασσελάκη, περί δημοψηφίσματος, 5ης φάλαγγας και καμαρίλας δεν μου άφησαν και πολλά περιθώρια».

«Οργανικά, δεν ανήκω στην “Ομπρέλα” και δεν ήμουν αποφασισμένη να φύγω τώρα. Όμως, η προσβολή που μας επιφύλαξε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με όσα είπε, με οδήγησε σε αυτή την επιλογή. Πρόσβαλε όλους τους συντρόφους που έχουν μια διαδρομή στην Αριστερά. Προσωπικά, περίμενα μετά από εκφράσεις όπως “5η φάλαγγα της ΝΔ” που χρησιμοποίησε στην αρχική του τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί του Σαββάτου, να σηκωθούν όλοι και να φύγουν όλοι. Δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα μπροστά σε αγωνιστές της Αριστεράς» είπε μεταξύ άλλων, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Αριστερά αλλά ούτε και με την πολιτική».

«Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια προεκλογική καμπάνια από την οποία απουσίαζε η πολιτική. Το μόνο που είπε προεκλογικά είναι ότι θα τα αλλάξει όλα αλλά δεν ακούσαμε ποτέ κάποιο πολιτικό πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδρυτική συνθήκη, είναι ένα πλουραλιστικό κόμμα, με σεβασμό στις τάσεις. Δεν μπορεί ξαφνικά ένας πρόεδρος να κάνει διώξεις και να “αποκεφαλίζει” στελέχη όπως ξεκίνησε να κάνει με τους κ.κ. Καλπάκη και Θεοχαρόπουλο», σχολίασε.

Τέλος, ερωτηθείσα για τις επόμενες κινήσεις της, απάντησε: «Από την Αριστερά δεν αποστρατεύεται κανείς. Ως βουλευτής Φλώρινας θα εντείνω τις προσπάθειές μου για την περιοχή που με ψήφισε. Άλλωστε, υπάρχει ο κόσμος της αποχής αλλά και η νέα γενιά και πρέπει να εκπροσωπηθούν. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, θα δούμε».