Η επαναλειτουργία της Βασιλίσσης Όλγας από τις αρχές του επόμενου έτους και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας είναι οι δύο μεγάλες προτεραιότητες του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και μετά θα φτιάξω ένα γραφείο καταπολέμησης ενεργειακής φτώχειας για να δώσουμε ρεύμα στα πολύ φτωχά νοικοκυριά».

Αναφορικά με το debate που προηγήθηκε του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών με τον ανθυποψήφιό του Κώστα Μπακογιάννη, ανέφερε πως «ήταν καταλυτικό για την εκλογική μου νίκη, γιατί είχα πρόβλημα αναγνωρισιμότητας. Ο κόσμος είδε ότι υπάρχει το δίπολο Δούκα. – Μπακογιάννη».

Διαβεβαίωσε παράλληλα πως θα συνεχιστεί στη θητεία του η διπλή ανάπλαση με το γήπεδο του Παναθηναϊκού και θα προχωρήσουν τα χρονοδιαγράμματα, σημειώνοντας ότι για ιστορικούς λόγους πρέπει να παραμείνει μια κερκίδα στη Λεωφόρο, «για να θυμούνται την ένδοξη ιστορία της ομάδας. Μπορεί εκεί να υπάρξει ένα γήπεδο 5×5». Τέλος, ερωτηθείς αν η νίκη του σηματοδοτεί κάτι πολιτικά, απάντησε πως «είναι νίκη της Αθήνας. Τα προβλήματα της πρωτεύουσας δεν έχουνε χρώματα και κόμματα».