Δηλώσεις στο Λονδίνο έκανε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, δίνοντας ενδιαφέρουσες απαντήσεις για τη διοργάνωση, το ντόπινγκ και άλλα θέματα. Για τους συνολικά εννέα αθλητές που «πιάστηκαν ντοπέ» μέσα στην εβδομάδα και τον αποκλεισμό τους από τους Αγώνες, είπε: «Όσο αφορά τους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, αυτό δείχνει ότι είναι ένα καλό σημάδι στη μάχη κατά του ντόπινγκ. Συνολικά έχουν βρεθεί θετικοί 107 αθλητές τους δύο τελευταίους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξακολουθούμε να κάνουμε συνεχείς ελέγχους πριν τη διοργάνωση και φυσικά θα συνεχιστούν κατά τη διάρκειά της. Θέλω να πω όμως, ότι αυτό είναι η απόδειξη πως το σύστημα λειτουργεί, ότι είναι αποτελεσματικό και αποτρεπτικό».

Με τη συνεχιζόμενη πρόοδο των δοκιμών των δειγμάτων των αθλητών που ελήφθησαν κατά τη Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είπε: «Δεν τελείωσε η διαδικασία. Ξέρετε, η διαδικασία είναι πολύ αυστηρή. Είναι όμως τέτοια όπου πρέπει να προστατεύεται και το δικαίωμα του αθλητή».

Επίσης ζητήθηκε η αντίδρασή του στο θέμα των γυναικείων δικαιωμάτων στην πολιτική ισότητας των δύο φύλων που εφαρμόζει η ΔΟΕ: «Θα συνόψιζα σε “συγχαρητήρια”, αλλά σίγουρα πιστεύω, ότι υπάρχει ικανοποίηση με ό,τι έχει επιτευχθεί. Να θυμόμαστε όμως ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε».

Σε ερώτηση για το πόσο έτοιμο πιστεύει ότι είναι το Λονδίνο να φιλοξενήσει τους Αγώνες, έκανε αναφορά στις διοργανώσεις των τελευταίων Ολυμπιακών, παραλείποντας την Αθήνα: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη της ετοιμότητας οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Σίδνεϊ και του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς. Αλλά και πάλι για να μιλήσουμε για την ουσία της διοργάνωσης, θα πρέπει να μου κάνετε την ίδια ερώτηση την ημέρα της τελετής λήξης».