Και νέος γύρος διαδοχικών συναντήσεων του Α. Σαμαρά με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες, καθώς η Συγγρού περιμένει ενημέρωση για το πλαίσιο στο οποίο όπως όλα δείχνουν συμφωνήθηκε μεταξύ των κ. Κουβέλη και Βενιζέλου.

«Περιμένουμε ενημέρωση» λένε χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά και αρνούνται να σχολιάσουν το γεγονός ότι ήδη έχει συγκροτηθεί ένα μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τουλάχιστον όσον αφορά το προγραμματικό πλαίσιο.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφερόμενοι στην συγκρότηση της «ισχυρής διαπραγματευτικής ομάδας» για την οποία μίλησε ο Ευαγ. Βενιζέλος και ελήφθει από πολλούς ως συμφωνία σε συγκρότηση ειδικού επιτελείου που θα αναλάβει την επαναδιαπραγμάτευση πέρα και έξω από την κυβέρνηση, τονίζουν ότι «ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα πρέπει να είναι η κυβέρνηση καθώς αυτή και μόνο αυτή φέρει την ευθύνη».

Βεβαίως όλοι αντιλαμβάνονται ότι τόσο ο Ευαγ. Βενιζέλος όσο και ο Φ. Κουβέλης μιλώντας για «διαπραγματευτική ομάδα» επιθυμούν να βάλουν στο κάδρο τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους που έχουν να κάνουν με τους συσχετισμούς στην κεντροδεξιά.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά «οι καιροί είναι πολύ κρίσιμοι για ενδοοικογενειακά επικοινωνιακά παιχνίδια είτε αυτά αφορούν την κεντροαριστερά είτε την κεντροδεξιά».

«Ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα πρέπει να είναι η νέα κυβέρνηση στο σύνολο της η οποία θα αναλάβει και θεσμικά το βάρος του εγχειρήματος και αυτή είναι η προσπάθεια και ο στόχος».