Την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση μετά τις εκλογές, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για έναν εθνικό διχασμό.

Ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ θα δώσει λύσεις στα προβλήματα κάνοντας λόγο για εθνική μάχη.

«Είναι ώρα για να ενώσουμε και να συνθέσουμε, ώστε να θέσουμε το εθνικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα δημιουργηθούν συνθήκες ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης», τονίζει, επισημαίνοντας πως «αν δεν επιλέξουμε το δρόμο της εθνικής ενότητας, θα κριθούμε αυστηρά από τις επόμενες γενιές».

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει πως «αν δεν υπάρξει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, θα ζήσουμε δύσκολες στιγμές και θα εκτεθούμε σε άμεσους κινδύνους». Μάλιστα εκφράζει την ανησυχία του για τις συνθήκες ακραίας πόλωσης -όπου αυτές εκδηλώνονται-, που υπονομεύουν το απαραίτητο κλίμα που μπορεί να οδηγήσει σε μετεκλογική συνεργασία, κλείνουν πόρτες και διχάζουν. Αναφερόμενος μάλιστα στα περιστατικά βίας απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία, με στόχο να προστατευθεί η δημοκρατία και ο πολιτισμός μας.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος ζητά την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών, με βάση την οποία άρχισαν οι κατασχέσεις σε οφειλέτες του δημοσίου άνω των 3.000 ευρώ, επισημαίνοντας πως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα με την απαραίτητη κατανόηση της κοινωνίας, της οικονομίας και της αγοράς.