«Η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει και όποιος αρχηγός δεν επιθυμεί να πάρει μέρος, να μείνει κενή η καρέκλα του».

Αυτή είναι η πρόταση των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», όπως τη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ μετά την συνεδρίαση της Διακομματικής επιτροπής.

Ο κ. Κουίκ επιτέθηκε κατά της ΝΔ, με αφορμή την εξέλιξη στο θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης και την κατηγόρησε για παρελκυστική τακτική «προκειμένου να μη γίνει το ντιμπέϊτ των εκλεγμένων στο Κοινοβούλιο αρχηγών» και υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς «είναι πασιφανές ότι φοβάται την αναμέτρηση με τον Πάνο Καμμένο».

Επίσης, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κατήγγειλαν στη Διακομματική Επιτροπή το τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ το οποίο χαρακτήρισαν «επιεικώς άθλιο». Ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ υποστήριξε ότι η ΝΔ «στην νέα της τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, έφτασε στο απαράδεκτο σημείο να χρησιμοποιήσει τα παιδιά. Τα Ελληνόπουλά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, ο πρόεδρος της Διακομματικής απάντησε ότι αυτό είναι θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενώ πρόσθεσε ότι «οι Έλληνες γονείς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον τρόμο που ασκεί επάνω τους ο Αντώνης Σαμαράς και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είμαστε εμείς, όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που με την ψήφο μας θα τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες».