Υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών, αλλά όχι με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, τάχθηκε σήμερα από την Λάρισα η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τις εκλογές 2012.

Η κ. Κατσέλη η οποία είναι υποψήφια του ψηφοδελτίου του κόμματος και στον νομό της Λάρισας, σχολίασε, ότι μία συνεργασία κομμάτων του αντιμνημονιακού μπλοκ μπορεί να επιτύχει ένα ελάχιστο πλαίσιο συμφωνίας τεσσάρων-πέντε σημείων, έχοντας ακριβώς ως στόχο, την ανατροπή του μνημονίου.

Έκανε δε και συγκεκριμένη αναφορά προς την κατεύθυνση αυτή στην ΔΗΜΑΡ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στους Οικολόγους Πράσινους αλλά και στους Ανεξάρτητους Έλληνες (υπό προϋποθέσεις καθώς πλην της οικονομίας υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε λοιπά θέματα), ενώ εκτίμησε ότι ένα τέτοιο μετεκλογικό ενδεχόμενο θα δρομολογήσει αλλαγές και μετατοπίσεις τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, η κ. Κατσέλη εκτίμησε ότι η «Κοινωνική Συμφωνία» θα καταφέρει να εισέλθει στη νέα Βουλή γιατί, όπως είπε, οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πρέπει να στηριχθούν οι αξιόπιστες, ανεξάρτητες δυνάμεις που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πουν «όχι», τόσο στην τρόικα, όσο και στην εγχώρια διαπλοκή. «Η Κοινωνική Συμφωνία» αποφάνθηκε, «θα παίξει σημαντικό ρόλο – καταλύτη στη νέα Βουλή».

Πριν επισκεφθεί την Λάρισα, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» περιόδευσε σε Τσαριτσάνη και Ελασσόνα.