Η νέα εποχή χρειάζεται κουλτούρα συνεργασιών δηλώνει ευθέως η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου επισημαίνοντας όμως ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορεί και δεν πρέπει στη φάση αυτή να είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά μια κυβέρνηση με προγραμματική συμφωνία πέρα από την δανειακή σύμβαση.

Σε συνέντευξη της στο ΒΗΜΑ της Κυριακής η κ.Διαμαντοπούλου τονίζει ότι «αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι πρώτες που οι πολίτες έχουν όλη την εικόνα μπροστά τους διαυγή.

Καμία αστήρικτη υπόσχεση, καμία “λίστα δώρων”, καμία εύκολη δέσμευση, καμία επίπλαστη πραγματικότητα δεν πρόκειται να γίνει πιστευτή» και δεν διστάζει να επισημάνει  ότι «Το ΠΑΣΟΚ υπέστη και το κόστος του προεκλογικού μαξιμαλισμού και τη φθορά της μετεκλογικής αλήθειας. Τον ίδιο δύσκολο δρόμο πλέον θα αναγκαστούν να διαβούν όλα τα κόμματα. Αργά ή γρήγορα το μακιγιάζ της θωπείας του ψηφοφόρου θα φύγει και τότε η εικόνα θα είναι αμείλικτη».

«Αυτές οι εκλογές είναι ίσως οι πρώτες που οι πολίτες έχουν όλη την εικόνα μπροστά τους διαυγή. Καμία αστήρικτη υπόσχεση, καμία “λίστα δώρων”, καμία εύκολη δέσμευση, καμία επίπλαστη πραγματικότητα δεν πρόκειται να γίνει πιστευτή.

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη και το κόστος του προεκλογικού μαξιμαλισμού και τη φθορά της μετεκλογικής αλήθειας. Τον ίδιο δύσκολο δρόμο πλέον θα αναγκαστούν να διαβούν όλα τα κόμματα. Αργά ή γρήγορα το μακιγιάζ της θωπείας του ψηφοφόρου θα φύγει και τότε η εικόνα θα είναι αμείλικτη».

«Προχωράμε , προσθέτει η υπουργός Ανάπτυξης,σε μια αλλαγή του πολιτικού συστήματος μέσα από την παραδοχή ότι προς το παρόν τουλάχιστον το μονοκομματικό μοντέλο αυτοδύναμων κυβερνήσεων έκλεισε τον κύκλο του. Η νέα εποχή χρειάζεται κουλτούρα συνεργασιών απέναντι στην επικρατούσα πολιτική πρακτική Σαμαρά αλλά και άλλων αρχηγών που «ανατινάζουν γέφυρες». Όταν ανατινάξεις όλες τις γέφυρες, δεν έχεις πορεία επιστροφής, μπαίνεις στη λογική της «κυβίστησης» που τόσο είθισται πλέον… κάνοντας αναξιόπιστη την πολιτική».