Με πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων 100 ημερών προκειμένου να «τρέξει η ελληνική οικονομία» και παράλληλα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με ορίζοντα 10ετίας η ΝΔ θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στην δυσκολότερη εκλογική αναμέτρηση του νεότερου ελληνικού κράτους.

Την Κυριακή ο Α. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος του με στόχο να πείσει ότι η ΝΔ γνωρίζει τα εργαλεία εξόδου από την κρίση.

Αυτό όμως είναι και το μεγάλο στοίχημα του Α. Σαμαρά καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μια σημαντική μερίδα πολιτών κρατά στάση αναμονής κρατώντας και τα δύο μεγάλα κόμματα σε πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά.

Ο Α. Σαμαράς στην κεντρική ομιλία του στο Ζάππειο θα ζητήσει για μια ακόμα φορά «καθαρή εντολή» επισημαίνοντας ότι μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει παίρνοντας ουσιαστικές και άμεσες αποφάσεις.

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να αλλάξει. Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να την κυβερνήσουμε και να την αλλάξουμε. Να την κυβερνήσουμε με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού. Και να την αλλάξουμε με την ισχυρή πλειοψηφία που θα μας δώσει» τονίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Σ όλες τις ομιλίες του το τελευταίο διάστημα.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι η Συγγρού δεν αντιμετωπίζει «επί χάρτου» και τα σενάρια της μη αυτοδυναμίας. Παρά το γεγονός ότι η ΝΔ χαμήλωσε τους τόνους της δήλωσης «αυτοδυναμία ή επαναληπτικές εκλογές » υπάρχει μια ισχυρή ομάδα στελεχών που υποστηρίζει ότι η περιπέτεια των επαναληπτικών εκλογών θα έχει μικρότερο κόστος για τη χώρα από την περιπέτεια μιας γενικευμένης αποσταθεροποίησης.