Καλλιτεχνικό κάλεσμα στους εγγεγραμμένους στο εικαστικό επιμελητήριο, απευθύνει το γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου, με στόχο τη συμμετοχή τους στην Έκθεση «Τέχνης Πετάγματα» για την οποία επιθυμία της οργανωτικής επιτροπής, είναι να γίνει θεσμός.

Ύστερα από την εξαιρετική διοργάνωση της οικολογικής-περιβαλλοντικής υπαίθριας έκθεσης «Τέχνης Πετάγματα» που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αποφασίστηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση να θεσμοθετηθεί.

Με στόχο λοιπόν να γεμίσουν οι κεντρικές πλατείες της πόλης και η παραλία της Παλιάς Πόλης «πετάγματα» σε μια οικολογικού χαρακτήρα εικαστική παρέμβαση, καλούνται οι καλλιτέχνες να κατασκευάσουν «χαρταετό» ή όποιο «πέταγμα» σύμφωνα με τη δική τους προσέγγιση με ανακυκλωμένα ή χρησιμοποιημένα υλικά ανθεκτικά στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες για υπαίθριους χώρους ή υλικά φιλικά στο περιβάλλον, ώστε να συμμετέχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2011.

Τα έργα αυτά , ύστερα από μια τιμητική τελετή εγκαινίων, θα αποτελέσουν κύριο θέμα στον εικαστικό προσανατολισμό της πόλης του Ρεθύμνου, για όλη τη διάρκεια των Αποκριών.

Οι γκαλερίστες θα παραλάβουν τον κατάλογο των έργων, στον οποίο θα αναγράφεται η γκαλερί κάτω από το έργο των καλλιτεχνών που προτάθηκαν από αυτές για να συμμετάσχουν. Οι δε καλλιτέχνες και οι γκαλερίστες θα παραλάβουν τον κατάλογο, που θα περιέχει το έργο τους.

Όσοι από τους παραπάνω επισκεφτούν την πόλη την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, θα τους παρέχεται φιλοξενία στον ξενώνα του παραρτήματος της σχολής Καλών Τεχνών στο Ρέθυμνο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., γραφείο Πολιτισμού, Αρκαδίου 50, 74100 Ρέθυμνο, το αργότερο μέχρι 31 Ιανουαρίου 2011 με φάκελο που θα περιέχει CD με: Βιογραφικό σημείωμα 100 λέξεων / Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail / Φωτογραφία του έργου σε μεγάλη ανάλυση, resolution 300 φωτογρ. GPA ή TIF μέγεθος 20×20 / Ένα μικρό κείμενο 50 λέξεων για το συγκεκριμένο έργο / Τίτλος έργου, διαστάσεις, βάρος και υλικά.

Τα έργα θα πρέπει να βρίσκονται στο Ρέθυμνο το αργότερο μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2011.