Το βλέμμα χιλιάδων ανθρώπων σταματά στο έργο του Μαρκ Χατζηπατέρα στο σταθμό της 28ης οδού στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, τον οποίο έχει διακοσμήσει. Γλυπτά και πίνακές του θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι βρεθούν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου του 2011στο Παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) του Βερολίνου.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση ενός από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες στην Αμερική και την Ευρώπη, με τίτλο «Jongleur: Capitalizing the Capital».

Την έκθεση επιμελήθηκε η Maia Gianakos, η οποία εκπόνησε και τον κατάλογο της παρουσίασης.

Γόνος μιας από τις μεγαλύτερες χιώτικες οικογένειες της ελληνικής ναυτιλίας με ατμόπλοια από το 1905, ο Μαρκ Χατζηπατέρας γεννήθηκε το 1953 στο Λονδίνο και σπούδασε στο «Hammersmith School of Art», στο «Central St. Martins College» και στη συνέχεια στο «John Moores School of Arts» στο Λίβερπουλ.

Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 90 ομαδικές και 22 ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα ενώ φιγουράρουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, μεταξύ αυτών στο Metropolitan Museum of Art.