Την παράδοση της Καθαρής Δευτέρας που ήθελε ανοιχτό το σπίτι του «μπαρμπα-Σπύρου», του Σπύρου Βασιλείου, στην οδό Γουέμπστερ 5, κάτω από την Ακρόπολη, συνέχισαν οι κόρες του ζωγράφου για πολλά χρόνια, μετά τον θάνατό του, το 1985.

Για τους μικρούς επισκέπτες, το μουσείο -«ατελιέ Σπύρου Βασιλείου» θα είναι ανοιχτό αύριο και μεθαύριο και τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τους χαρταετούς που θα πετάξουν την Καθαρή Δευτέρα και θα κατασκευάσουν μάσκες, εμπνευσμένες από τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Σάββατο, 12:30-14:00 Είσοδος: 10 €
Κυριακή, 12:00-14:00 Είσοδος: 5 €

Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέχρι σήμερα!

Το θέατρο ήταν «μια από τις γοητευτικότερες περιπέτειες που έζησε στην ζωή του», όπως έλεγε ο Σπύρος Βασιλείου και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το σκηνογραφικό του έργο, στην έκθεση «Ο σκηνογράφος Σπύρος Βασιλείου», από τις 23/3 στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Ο Βασιλείου επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια σε 127 παραστάσεις και 6 κινηματογραφικές ταινίες από το 1929 έως το 1984, με ευρεία γκάμα ρεπερτορίου από Σαίξπηρ έως σύγχρονα νεοελληνικά έργα.

Και βέβαια ήταν αυτός στον οποίο η Δόρα Στράτου, ανέθεσε το 1965, να σχεδιάσει το θέατρό της στου Φιλοπάππου, για το χορευτικό της συγκρότημα ελληνικών λαϊκών χορών.

Η εργασία του στο θέατρο ήταν συστηματική και εξίσου σημαντική και παραγωγική με το ζωγραφικό του έργο, που φυσικά είναι μεγαλύτερο -5000 έργα μετρούσε ο ίδιος το 1975, χρονιά της πρώτης του αναδρομικής έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη.