Eκθεση βίντεο με επιλεγμένα έργα παρουσιάζει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 στην Αθήνα, έργα που έχουν προβληθεί στο πλαίσιο του «Rencontres Internationales Παρίσι/Βερολίνο/Μαδρίτη», ενός από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα διεθνή φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης και πειραματικού κινηματογράφου της Ευρώπης.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις: στο Παρίσι («Pompidou Centre), το Βερολίνο («Τhe Haus der Kulturen der Welt») και τη Μαδρίτη («Τhe Reina Sofia National Museum» και Ισπανική Ταινιοθήκη «Spanish Cinematheque»).

Το φεστιβάλ διερευνά τις πρακτικές του κινηματογράφου και της σύγχρονης τέχνης, λειτουργώντας ως πλατφόρμα που συγκεντρώνει 150 έργα τέχνης από 50 χώρες. Έργα αναγνωρισμένων καλλιτεχνών και κινηματογραφιστών της διεθνούς σκηνής συναντιούνται και προτείνονται να ιδωθούν μαζί με έργα ανερχόμενων νέων καλλιτεχνών.

Τα έργα που επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται στην έκθεση υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας κριτικής προσέγγισης της εικόνας κι όχι μόνο, αναδεικνύοντας ερωτήματα και προβληματισμούς για τη σύγχρονη κοινωνία. Περιλαμβάνονται, ειδικότερα, το έργο του Harun Farocki με τίτλο «War at a distance» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Antoni Muntadas «On Translation: Miedo/Jauf» που ανήκει και στη συλλογή του ΕΜΣΤ, καθώς και το«STRiKE»του Γιώργου Ταξιαρχόπουλου που από το 2009 καταγράφει σημαντική πορεία διεθνώς με συμμετοχές και παρουσιάσεις σε μπιενάλε, φεστιβάλ και εικαστικές εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Denis-Paul Beaubois, Patrick Bernatchez, Harun Farocki, Nate Harrison, Erik Moskowitz και Amanda Trager, Antoni Muntadas, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στο Beton7, οργανώνονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, επιμελητές και κριτικούς τέχνης, παρουσία των διευθυντών του διεθνούς φεστιβάλ «Rencontres Internationales», Nathalie Henon και Jean-Francois Rettig.

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 στεγάζεται στην οδό Πύδνας 7, στο Βοτανικό.