Έκθεση με γλυπτά στο «Μύλο του Μασούρα»

Νέο εντευκτήριο στην Αλεξανδρούπολη


ArchiveΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
11:14
08/02/2011
Έκθεση με γλυπτά στο «Μύλο του Μασούρα»
loading

Ένας νέος χώρος τέχνης δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες στην Αλεξανδρούπολη. Στο «Μύλο του Μασούρα» από τα τέλη Οκτωβρίου παρουσιάζονται έργα της γλύπτριας Ιωάννας Φιλιππίδου σε μια αναδρομική έκθεση διαρκείας.

Γλυπτά, χαρακτικά αλλά και φωτογραφικές συνθέσεις και ποιήματα αποτελούν το σύνολο της δημιουργικής έμπνευσης της Ιωάννας Φιλιππίδου, που γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου κι επέλεξε να πεθάνει  το 1999 στην ηλικία των σαράντα έξι χρόνων.

Προηγουμένως είχε προλάβει να κάνει διεθνή καριέρα, κυρίως στη γλυπτική με πάμπολλες συμμετοχές σε συμπόσια και εκθέσεις και δεκάδες διακρίσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον Καναδά. Πολλά έργα της εξακολουθούν να κοσμούν πάρκα και δημόσιους χώρους στη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ιταλία και αλλού και να προκαλούν θαυμασμό.

Το σύνολο του έργου της δεν έχει ακόμη μελετηθεί και μέχρι πρότινος το μοναδικό γνωστό γλυπτό της στη γενέθλια πόλη, την Αλεξανδρούπολη, ήταν ο τάφος της, που είχε από πριν φροντίσει να φιλοτεχνήσει.

Τους προσεχείς μήνες έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με ονόματα της τέχνης όπως η Κάτια Γέρου, η Πέμη Ζούνη, η Αποστολία Παπαδαμάκη, η Σαβίνα Γιαννάτου.

Την έκθεση έχουν επισκεφθεί, έως τώρα, εκατοντάδες πολίτες, μαθητές καθώς και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκφράσθηκαν με θερμά λόγια για το έργο της Αλεξανδρουπολίτισσας δημιουργού στο βιβλίο επισκεπτών.

Η έκθεση παραμένει ανοιχτή κάθε μέρα 18:00-20:00 εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει