Ο Jonathan ονειρευόταν μια Honda CB500 του 1972 μα δεν είχε τα λεφτά να την αποκτήσει. Είχε ωστόσο στην κατοχή του έναν 3D εκτυπωτή και, προφανώς, άφθονη πρώτη ύλη.

Για το νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Jonathan Brand το παλιό τετρακύλινδρο Honda είναι ένα αντικείμενο έρωτα, ωστόσο η γέννηση του γιου του σήμαινε πως η εξοικονόμηση των απαραίτητων πόρων για μια καλοσυντηρημένη συλλεκτική μοτοσυκλέτα από τη δεκαετία του Ά70 ήταν μάλλον όνειρο απατηλό.

Ως γνήσιος καλλιτέχνης ωστόσο και δη με έμφαση στα μηχανοκίνητα θέματα, αποφάσισε να φτιάξει μια για τον εαυτό του κι ας μην είναι ούτε γνήσιο μοντέλο του Ά72, ούτε καν λειτουργική.

Έχοντας στη διάθεσή του έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή Ultimaker χρησιμοποίησε ως πρώτη ύλη ένα διάφανο βιοδιασπώμενο πλαστικό φυτικής προέλευσης και ξεκίνησε να εκτυπώνει τη μοτοσυκλέτα του κομματάκι-κομματάκι. Προφανώς θα πρέπει να είχε στη διάθεσή του άφθονη πρώτη ύλη.

Θα πρέπει επίσης να είχε και πολύ, πάρα πολύ χρόνο. Κάθε κομμάτι της μοτοσυκλέτας απαίτησε από 4 ως 12 ώρες για να εκτυπωθεί και σκεφτείτε πως μόνο η σέλα αποτελείται από οκτώ κομμάτια. Συνολικά χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το πόνημά του, το οποίο μετά συναρμολόγησε στο χέρι.

Είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό ως έκθεμα. Προς το παρόν ο δημιουργός του δεν έχει κάνει γνωστό αν προτίθεται να πουλήσει το πλαστικό CB500 ή όχι. Πάντως αν βρει μια καλή uptown γκαλερί στο Μανχάταν να του το εκθέσει δεν αποκλείεται πολύ γρήγορα να αποκτήσει τα χρήματα που του λείπουν για μια αληθινή CB500 του Ά72.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…

Πηγή: mototriti.gr