Δύο μοντέλα κυριάρχησαν στην παρουσίαση της Kawasaki στο Μιλάνο, αμφότερα ήδη γνωστά από «διαρροές» των προηγούμενων ημερών.

Το νέο εντυπωσιακά αναβαθμισμένο αισθητικά και ουσιαστικά Z1000 και το πρώτο scooter της εταιρείας, το J300 αποτελούν τα νέα μοντέλα για το 2014.

Το Ζ1000 εμφανίστηκε σε δύο εκδόσεις, το «απλό» και το sport touring Ζ1000SX. Οι διαφορές του SX περιλαμβάνουν μεγαλύτερο φέρινγκ που καλύπτει τον κινητήρα, πιο «πολιτισμένη» εμφάνιση και πλήρη εξοπλισμό για γρήγορες αποδράσεις, με βαλίτσες και προστασία από τον αέρα.

Το λιτό Z1000 μπαίνει δυναμικά στον χορό των extreme σε εμφάνιση «κακών» σε όψη street fighters όπου ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά έντονος, ειδικά με την έλευση του KTM Super Duke 1290.

To SX δίνει επιλογές σε traction control με τρεις βαθμίδες παρέμβασης στον στάνταρ εξοπλισμό καθώς και δύο προγράμματα απόδοσης και ABS. Αναβαθμισμένα φρένα της Tokiko και αναρτήσεις καθώς και μια πλούσια γκάμα επιλογών σε αξεσουάρ συμπληρώνουν την εικόνα του νέου Ζ1000.

Το J300 είναι η πρώτη προσπάθεια της Kawasaki στην βιοποριστική «ανάγκη» πλέον όλων των εταιρειών να έχουν scooter στη γκάμα τους. Ξεκινώντας από την δημοφιλέστερη κατηγορία των «μεσαίων» scooter εμφάνισε το J300, προϊόν συνεργασίας με την Kymco.

Σχεδιαστικά δανείζεται στοιχεία από την οικογένεια των Ninja, με διπλά φωτιστικά σώματα, ρυθμιζόμενες μανέτες για τα φρένα και αναρτήσεις, ενώ πλούσια είναι και εδώ η σειρά των διαθέσιμων αξεσουάρ.