Ο Satoshi Araki είναι ένας ιάπωνας κατασκευαστής χειροποίητων παιχνιδιών. Έχει μια μοναδική ικανότητα χειρισμού κάθε υλικού σε μικροσκοπικές διαστάσεις, ενώνοντας μέταλλο, πλαστικό και ξύλο σε μοναδικές δημιουργίες.

Ο Araki δεν φτιάχνει μόνον παιχνίδια. Το ταλέντο του εκδηλώνεται και με την κατασκευή μοτοσυκλετών σε μικρογραφίες, τις οποίες εντάσσει σε διοράματα που εκπλήσσουν με την λεπτομέρειά τους, χωρίς να περιορίζεται μόνον σε αυτές. Τούτον τον καιρό ο Ιάπωνας με τα «χειρουργικά χέρια» έχει βαλθεί να δημιουργήσει μια μικροσκοπική Gotham City, με κάθε κτίριο, δρόμο και γέφυρά της.

Το στοιχείο που εκπλήσσει περισσότερο δεν είναι τόσο η ομοιότητα των δημιουργημάτων τους με τα πρωτότυπα, όσο η αποτύπωση που καταφέρνει να δώσει στο πέρασμα του χρόνου πάνω από τα θέματά του.

Σκουριές, φθορά και «σπασμένα» στοιχεία, γρατζουνιές και σκισίματα μιλάνε για την ιστορία του οχήματος, βάζοντας έτσι στην εικόνα εμμέσως και τον ιδιοκτήτη του.

Στο προσωπικό του blog ο Satoshi περιγράφει εξίσου λεπτομερώς με λέξεις και εικόνες το πώς κατασκευάζει τις μινιατούρες του και το περιβάλλον στο οποίο τις τοποθετεί. Μπορείτε να το επισκεφθείτε, αλλά θα πρέπει να έχετε ανοιχτό και το μεταφραστή της Google για να καταλάβετε τι λέει, καθώς το κείμενο είναι στα ιαπωνικά.

Ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες μινιατούρες, περίοπτη θέση έχουν το θρυλικό παπί της Honda και η Vespa της Piaggio.