Παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2012 στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνο και πρόσφατα πάτησε τους τροχούς της στην Ελληνική άσφαλτο. Η 690 DUKE R αποτελεί την 4η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου.

Εξελιγμένος, ραφιναρισμένος και από τους ισχυρότερους μονοκύλινδρους κινητήρες στον κόσμο, προσφέρει στον αναβάτη της 690 Duke απεριόριστη οδηγική διασκέδαση. Ταυτόχρονα αποτέλεσε την πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε στο ενιαίο EJC – European Junior Cup το 2012, που έγινε παράλληλα με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike – WSBK.

O μονοκύλινδρος κινητήρας 690 κ.ε. αποδίδει 70hp, νούμερο εξαιρετικά εντυπωσιακό για μοτοσυκλέτα παραγωγής. Η νέα μοτοσυκλέτα όμως έχει στο DNA της πολλά από τα στοιχεία του EJC καθώς εξελίχθηκε και η ίδια μέσα από τον θεσμό.

Οι αναρτήσεις προέρχονται αυτούσιες επίσης από τα πρωτότυπα του ευρωπαϊκού κυπέλλου και είναι πλήρως ρυθμιζόμενες. Μια διαφοροποίηση από το απλό μοντέλο, αποτελούν οι διαδρομές των αναρτήσεων της 690 Duke R που είναι μεγαλύτερες, με πιο σκληρά ελατήρια και μεγαλύτερο εύρος χρήσης από το 690 Duke.

Στον βασικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνονται:

– ABS της BOSCH με δύο προγράμματα παρέμβασης
– ABS με επιλογή «Supermoto Mode» για πλαγιολίσθηση
– Τελικό εξάτμισης AKRAPOVIC slip-on
– Ανάρτηση εμπρός WP 48mm πλήρως ρυθμιζόμενη
– Ανάρτηση πίσω WP πλήρως ρυθμιζόμενη
– Δισκόφρενο 320 mm εμπρός της BREMBO με 4-πίστονη ακτινική monoblock δαγκάνα
– Πορτοκαλί τιμονόπλακες CNC
– Προστατευτικά κάγκελα
– Μανιτάρια τροχών
– Φλας τεχνολογίας LED

Η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων και 2 χρόνια Δωρεάν πανευρωπαϊκή οδική βοήθεια.