Οδοιπορικό με αφετηρία το ακρωτήριο Ταίναρο και προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp, σε απόσταση 4.000 χιλιομέτρων, ξεκίνησαν ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος και φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, με σκοπό να στείλουν ένα μήνυμα για τον επιθυμητό προσανατολισμό στη ζωή των νέων ανθρώπων.

Το 2018, μοιράστηκαν για πρώτη φορά τη σέλα μιας μοτοσυκλέτας Honda Africa Twin CRF 1000 και έκαναν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό τους.

Φέτος, πατέρας και γιος με όχημα μια μοτοσυκλέτα Honda Africa Twin CRF 1000 ADV Sport ξεκίνησαν κάτι ανάλογο. Συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου ξεκίνησαν από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης.

Η απόσταση που έχουν να διανύσουν αγγίζει τα 4.000 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας.

«Θέλω να προσφέρω στο παιδί μου ένα τεράστιο δώρο ζωής και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι είναι ο πιο άμεσος τρόπος να δείξω στον Γιώργο τις ομορφιές και τις αξίες της ζωής. Θέλω επίσης να μοιραστούμε δυνατές εικόνες και συναισθήματα, ν’ ανοίξαμε την καρδιά μας ο ένας στον άλλο και να ενδυναμώσουμε την σχέση μας. Πατέρας και γιος στην ίδια σέλα; Εμπειρία ανεκτίμητη…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.