Εκτός των νέων μοντέλων η Honda παρουσίασε στην Έκθεση του Μιλάνου και ένα πανέμορφο πρωτότυπο, το CB4 Interceptor. Αποτελεί την εξέλιξη μιας προηγούμενης ιδέας, του CB4 που είχε παρουσιάσει πριν δύο ακριβώς χρόνια στην ίδια πόλη και την ίδια έκθεση σαν πρώτο καρπό της σχεδιαστικής πρωτοβουλίας Neo Sports Café.

Μέσα σε αυτούς τους 24 μήνες οι σχεδιαστές της Honda κατόρθωσαν να μεταμορφώσουν το λιγνό εκείνο streetfighter σε ένα κομψό και πειστικό cafe-racer.

Πέρα από την εμφάνιση, μια σημαντική διαφορά και αναβάθμιση είναι ότι ενώ το πρωτότυπο του 2015 βασιζόταν στο CB650, το Interceptor μοιάζει να βασίζεται στο νέο CB1000R, πράγμα που σημαίνει ότι (θα) έχει πολύ περισσότερα κότσια.

119972_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA

Άλλες διαφορές είναι τα κλιπόνς, ένα μισό φέρινγκ σαν εκείνα των αγωνιστικών Endurance, τα σλικ ελαστικά και μια περίκομψη εξάτμιση που «τρέχει» κάτω από τη σέλα.

Από τα φουτουριστικά στοιχεία του γοητευτικά κατάμαυρου CB4 Interceptor είναι ο ανεμιστήρας μέσα στην εισαγωγή αέρα που περιμετρικά της φορά έναν φωτιστικό δακτύλιο LED.

Κατά την Honda ο ανεμιστήρας δεν είναι παρά μια στροβιλογεννήτρια που παίρνει κίνηση από τον αέρα ο οποίος στριμώχνεται στο ρύγχος της μοτοσυκλέτας, όταν αυτή κινείται. Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την περιστροφή (θα) τροφοδοτεί την οθόνη αφής που (θα) φωλιάζει στο ρεζερβουάρ.

Χρησιμοποιούμε το «θα» διότι στις φωτογραφίες δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια οθόνη (ακόμη;). Πάντως η όλη αισθητική του συνόλου προβολέα/ανεμιστήρα είναι γοητευτική και πειστικά μελλοντολογική.

Και ελπίζουμε βέβαια να δούμε το μοντέλο παραγωγής σε δύο χρόνια.

119973_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119971_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119970_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119969_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119968_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119967_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119965_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119964_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119963_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119961_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 119960_CB4_Interceptor_concept_adds_futuristic_extra_dimension_to_Honda_s_EICMA 120359_Honda_CB4_Interceptor_Concept

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.