Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε μέσω ανακοίνωσής της, έπειτα από τις τοποθετήσεις του Νίκου Μουτσινά και του Αντώνη Κανάκη για την τραγωδία που διαδραματίστηκε στα Τέμπη. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, χωρίς να αναφέρει ονόματα αλλά «φωτογραφίζοντας» τους συγκεκριμένους παρουσιαστές, έκανε λόγο για «τηλεπερσόνες – τιμητές» που «εργαλειοποιούν την κοινωνική οργή για να μετατοπίσουν τις ευθύνες».

Το μεσημέρι της Πέμπτης (9/3) ο Νίκος Μουτσινάς μέσα από την εκπομπή του Καλό μεσημεράκι, σχολίασε το βίντεο με την αντίδραση του Αντώνη Κανάκη στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και στην συνέχεια τόνισε πως συμφωνεί μαζί του ενώ παρότρυνε την ΕΣΗΕΑ να «μαζέψει» συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

«Για μένα λέει; Όχι! Εγώ σάτιρα δεν κάνω; Δεν ξέρω τι κάνω, έχω περάσει κι από πολλά στάδια. Χιουμορίστας είμαι, τηλεπερσόνα και… στα μούτρα σου. Είμαι πολύ χιουμορίστας που δεν έχω σπάσει αυτή τη στιγμή όλο το πλατό. Με όλα αυτά που γίνονται και παρ’ όλα αυτά ερχόμαστε, τι να κάνουμε, είναι εργασία, αλλά θέλω να πω…», είπε αρχικά ο Νίκος Μουτσινάς.

Ο Νίκος Μουτσινάς είπε στη συνέχεια: «Δεν τους ξέρω στην ΕΣΗΕΑ, δεν είμαι δημοσιογράφος, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για τους ανθρώπους. Θα μιλήσω, όμως, όπως μίλησα για το ΣΕΗ και τα άκουσα, θα μιλήσω και θα πω ότι συμφωνώ με τον Κανάκη. Άκυρη η ανακοίνωση γιατί το κάνατε προσωπικό. Δεν ακυρώνει κάτι. Μέσα σε όλο αυτό όμως, στους δημοσιογράφους που είναι εκεί ολόκληρα 24ωρα να καλύψουν το γεγονός υπάρχουν και δημοσιογράφοι που λένε κανονικά την είδηση αλλά όχι φιλτραρισμένη από 72 τηλέφωνα μέχρι να βγουν στον αέρα».

Κλείνοντας το θέμα ο Νίκος Μουτσινάς αναφέρθηκε σε πολύ συγκεκριμένους δημοσιογράφους: «Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι, ο θεός να τους κάνει δημοσιογράφους, οι οποίοι ανοίγουν το στόμα τους και λένε τεράστιες μπούρδες, που είναι προσβλητικές και άκαιρες για την περίοδο. Μαζέψτε αυτούς και είμαστε εντάξει».