Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, η Μπλε Ομάδα του MasterChef ήταν η χαμένη ομάδα. Οι παίκτες έφτασαν στη δύσκολη στιγμή της ψηφοφορίας αφού έπρεπε να «καρφώσουν» τον συμπαίκτη τους που ήθελαν να βγάλουν στον τάκο. Όπως σε κάθε ψηφοφορία, έτσι και σε αυτή, τα αίματα άναψαν. Ο Βασίλης Μπόλλος έγινε έξω φρενών όταν ο Δημήτρης Ταϊρίδης τον ψήφισε για υποψήφιο προς αποχώρηση, καθώς το θεώρησε άδικο και υπονόησε ότι ο Μπόμπαινας είναι ψεύτης.

«Είχες πει ότι από εδώ και πέρα θα ψηφίζουμε μόνο μαγειρικά και τώρα καρφώνεις εμένα που πήρα τον λόγο σε δύο από τα τρία πιάτα της ομαδικής;» είπε έξαλλος ο Βασίλης, με τον Δημήτρη να απαντάει πως είχαν πρόβλημα οι παρασκευές του. Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήραν λόγο και κατεύνασαν τα πνεύματα.

Ο Μπόμπαινας ζήτησε τη δημόσια συγγνώμη του Βασίλη και της Φανής

Όταν ήρθε η στιγμή του Δημήτρη Ταϊρίδη να ψηφίσει ποιον παίκτη επιθυμεί να βγάλει ως υποψήφιο προς αποχώρηση, πήρε το λόγο και ζήτησε από τον Βασίλη και τη Φανή να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τα λάθη που έχουν κάνει στον διαγωνισμό απέναντί του.

«Η αναγνώριση ενός λάθους μας, μας πάει μπροστά. Ξέρετε και οι δύο τι έχετε κάνει. Εγώ κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ. Θα σας πάει μπροστά μόνο!» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης, με τη Φανή και τον Βασίλη να αντιδρούν.

Και οι δύο παίκτες τόνισαν πως δεν πρόκειται να ζητήσουν συγγνώμη ενώ ο Μπόμπαινας συνέχισε το λόγο του, βάζοντας στο στόχαστρό του την Πόπη, λέγοντας πως «γλείφει» και πως «δεν έχει ηθική».

«Ότι κάνει ο Βασίλης είναι γλείψιμο. Αυτό σου λέω. ρε φίλε με ψηφίζετε κι έχω πει σε τρία πιάτα γ…ς ιδέες. Έρχεστε όλοι και με ψηφίζετε» είπε ο Βασίλης Μπόλλος σε έντονο ύφος και ο Σωτήρης Κοντιζάς τους «έκοψε» ενώ τόνισε πως πρέπει να προσέχουν τις λέξεις που χρησιμοποιούν. «Συγγνώμη τι να πω ξεφτιλίζομαι. Δεν βρίζω κανονικά κι αυτό το πράγμα έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Ξεφτιλίζομαι μπροστά στους κριτές, οι οποίοι μπορεί να είναι οι εργοδότες μου στο μέλλον. Ξεφτιλίζομαι σε όλη την Ελλάδα και στους εργοδότες μου για έναν άνθρωπο. Να ζητήσω συγγνώμη για ένα πράγμα που είπε μπροστά μου. Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος με κοροϊδεύει και με δουλεύει» είπε στην συνέχεια στην κάμερα του MasterChef.

Οι κριτές σταμάτησαν τον μονόλογο του Μπόμπαινα. «Καταλήγει κάπου όλο αυτό;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης ψήφισε για υποψήφιους προς αποχώρηση τη Φανή και τον Βασίλη.

Έξαλλος ο Βασίλης με τον Μπόμπαινα

Ο Γιάννος Σβήγκος, επανέλαβε πως κάποιες κινήσεις από αυτές που έκανε είχαν ως στόχο να βοηθήσουν τον φίλο του, Δημήτρη να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του ως αρχηγός της Μπλε ομάδας.

Αυτή η απόφαση εξόργισε τον Βασίλη Μπόλλο που δεν πίστεψε στα λεγόμενά του κι είπε σε έντονο ύφος: «Παλεύω για όλους, παλεύω για την οικογένειά μου. Η Καλλιόπη είναι ένα πονεμένο άτομο και παλεύει μόνη της. Και για μένα κάθε μέρα καπελώνεται».

Μάλιστα, ο «Μπόμπαινας» ανέφερε στον Γιάννο πως η Καλλιόπη του είπε πως ο Δημήτρης «έγλειψε» για να πάρει την αρχηγία της Μπλε Ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, η Καλλιόπη μιλώντας με τον Γιάννο πάνω στον εξώστη δήλωσε πως ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο και ότι έχει να πει το λέει μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

«Δεν ανέχομαι αυτός ο άνθρωπος που έχει κάνει τόσα να μιλάει για ηθική», ανέφερε η Καλλιόπη.«Εγώ το μόνο που είπα είναι πως ήταν αναμενόμενο να δώσεις την αρχηγία στον Δημήτρη», πρόσθεσε η Καλλιόπη συνομιλώντας με τον Γιάννο.