Η σειρά Σίσυφος η οποία τις τελευταίες μέρες έκανε την εμφάνισή της στα top 10 πολλών χωρών στο Netflix (μεταξύ τους και η Ελλάδα) είναι Νοτιοκορεάτικης παραγωγής του 2021 και έχει κάποιες αναφορές στον ελληνικό μύθο του Σίσυφου.

Η σειρά διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο χρονικές περιόδους. Η ιστορία ξεκινάει με την Gang SeoHae η οποία ταξιδεύει από το μεταπολεμικό 2035 πίσω στον χρόνο στο 2020. Η αποστολή της μια.

Να βρει τον ιδιοφυή Han TaeSul και να τον αποτρέψει από το να φτιάξει την χρονομηχανή που σχεδιάζει, η οποία είναι ο λόγος του πολέμου.

Σε αυτή την αποστολή δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν. Αυτοί που θέλουν νεκρό τον Han TaeSul είναι πολλοί. Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ανήκει στο Γραφείο Ελέγχου ενώ το ίδιο ισχύει και για τον κακό της ιστορίας, τον Σίγμα! Ωστόσο, σε έναν πόλεμο χρειάζεσαι συμμάχους και εκείνη θα βρει βοήθεια στο πρόσωπο του Choi JaeSun αλλά και σε άτομα που ποτέ δεν περίμενε.

Θα καταφέρει η SeoHae να αποτρέψει τον TaeSul από το να φτιάξει τη μηχανή; Θα πρέπει να δείτε τη σειρά για να το ανακαλύψετε.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πλοκή της σειράς είναι αρκετά ενδιαφέρουσα αν και εξελίσσεται λίγο αργά στα πρώτα επεισόδια στην συνέχεια οι εξελίξεις είναι γρήγορες.

Οι σκηνές μάχης, ειδικά αυτές που διαδραματίζονται στο μέλλον, είναι τέλεια χορογραφημένες θυμίζοντας video game σε κάποια σημεία ( και το λέω με την καλή έννοια ) όπως και η SeoHae η οποία είναι πραγματικά πολύ καλογραμμένη, και λίγο εξωπραγματική θυμίζοντας όπως είπα και παραπάνω ήρωα video game.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix με ελληνικούς υπότιτλους και έχει 16 επεισόδια συνολικά διάρκειας περίπου μιας ώρας το καθένα.