Aν και πλέον δεν κοντράρει στα ίσια τα δελτία ειδήσεων το Κάτι Ψήνεται στον ALPHA εξακολουθεί να μας δελεάζει με νέες παρέες και νέες γευστικές προκλήσεις που ταξιδεύουν πέρα από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Την εβδομάδα 28 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου, το Κάτι Ψήνεται ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης με την Στέλλα, τη Μαρία, τον Μανώλη, τη Μαρία και τη Σοφία.

Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Στέλλα.
Αυτή την εβδομάδα θα δούμε κατά πόσο οι παίχτες θα δικαιώσουν τη φήμη της Κρητικής κουζίνας. Η Στέλλα είναι η πρώτη που παίρνει την…”κρυάδα” και βάζει τα δυνατά της για να κάνει τους καλεσμένους της να νιώσουν άνετα την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους.

Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει η Μαρία.
Η Μαρία αναλαμβάνει δράση με αρνάκι. Θα έχουμε αγριάδες στην κουζίνα, ατυχήματα, πιάτα για βραβεία και γνήσιο παραδοσιακό κρητικό γλέντι.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στην κουζίνα μπαίνει ο Μανώλης.
Ο μοναδικός άνδρας της παρέας θα κάνει την ανατροπή; Το σίγουρο είναι πως θα δούμε Kung Fu και πολεμική διάθεση από τον Μανώλη.

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει η Μαρία.
Οι καλεσμένοι της Μαρίας, όπως λέει και η ίδια, θα φάνε – θα πιούνε και… νηστικοί πάντως δεν θα κοιμηθούνε.

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου μαγειρική αυλαία ρίχνει η Σοφία.
Χοροί και πανηγύρια από την τελευταία οικοδέσποινα της εβδομάδας, τη Σοφία. Βέβαια, δεν θα λείψουν και τα προβλήματα στην κουζίνα, ούτε όμως και οι ευχάριστες εκπλήξεις.