Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος έχει στην πλάτη του σχεδόν 60 χρόνια στο θέατρο και χθες, καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω», θυμήθηκε τα απίστευτα περιστατικά λογοκρισίας που έζησε επί Χούντας.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά «Εκείνος και εκείνος» που πρωτοπαίχτηκε επί Χούντας και το αρχείο δεν έμεινε στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μιχαλακόπουλος κάθε μέρα οι συντελεστές της σειράς πήγαιναν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και έδιναν εξηγήσεις στον αρμόδιο λογοκρισίας για τους διαλόγους του επεισοδίου. Μάλιστα, όπως είπε, ποτέ δεν γνώριζαν πόσο κομμένο θα έβγαινε αυτό στον αέρα.

Ο μεγάλος ηθοποιός διηγήθηκε και μια άλλη περίπτωση στην Κρήτη. Εκεί οι τοπικοί εντεταλμένοι του καθεστώτος για τη λογοκρισία, κατέστρεψαν το θέατρο που έπαιζε ο ηθοποιός και τον υποχρέωσαν την επόμενη μέρα να επιστρέψει τα χρήματα σε όλους τους θεατές. Τότε οι Κρητικοί έκαναν σειρά μπροστά στον ηθοποιό που καθόταν σε ένα τραπεζάκι για να τους αποζημιώσει και όταν ερχόταν η σειρά τους αρνούνταν να πάρουν τα χρήματα με το χαρακτηριστικό για τους Κρητικούς «όι» και έφευγαν.

Ο ρόλος του ως… Ντόρα Μπακογιάννη στην Επίδαυρο

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει μία φωτογραφία του 1996 από τις Εκκληζιάσουσες στην Επίδαυρο όπου είχε υποδυθεί την Πραξαγόρα ως άλλη Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου του έδειξε μία φωτογραφία από την παράσταση και του ζήτησε να σχολιάσει το ρόλο αλλά και την αντίδραση εκείνη την εποχή της Ελληνίδας πολιτικού.

«Της άρεσε πολύ, είχαμε καλή επικοινωνία» είπε. «Αυτό δείχνει ιδιαίτερο χιούμορ από την πλευράς της Μπακογιάννη και ιδιαίτερη ευαισθησία στα πράγματα. Θυμάμαι πόσο την απασχολούσε η ιστορία της Πραξαγόρας. Το στάδιο της Επιδαύρου ήταν γεμάτο» είπε.

Δείτε μετά το 15:00: