Δεν ήταν πολύ εύκολα τα πράγματα για τη Σπυριδούλα στην πρώτη δοκιμασία ενόψει του μεγάλου τελικού του MasterChef 3. Μαζί με τον Μανώλη και τους κριτές του MasterChef ταξίδεψε στην Ισπανία και κλήθηκε, όπως και ο Μανώλης, να αντιγράψει τρία πιάτα του σεφ Paulo Airaudo.

Ωστόσο η κατάσταση στην κουζίνα που μοιράζονταν οι δύο φιναλίστ τα πράγματα είχαν έναν βαθμό δυσκολίας, με τη Σπυριδούλα να ψάχνει, όπως η ίδια είπε, κάποιον να βγάλει την γκρίνια της.

«Με έχει πιάσει η γκρίνια μου, αλλά ο Μανώλης δεν την αντέχει ποτέ οπότε δεν μπορώ να τη βγάλω πουθενά. Μπορείτε να καθίσετε να τη βγάλω σε σας λίγο την γκρίνια μου» είπε στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, όταν εκείνος βρέθηκε με τους δύο διαγωνιζόμενους στην κουζίνα.

Για ένα από τα τρία πιάτα, Μανώλης και Σπυριδούλα έπρεπε να φτιάξουν παγωτό ρούμι. Εκτός του ότι αρχικά ξέχασε το ρούμι, έπρεπε να περιμένει τον Μανώλη να τελειώσει με την παγωτομηχανή, καθώς τη μοιράζονταν. Και όσο ο χρόνος περνούσε και τα περιθώρια στένευαν, η αγωνία της μεγάλωνε.

«Αρχίζω να αγχώνομαι ότι δεν θα βγάλω παγωτό. Κι αν δεν βγάλεις παγωτό δεν έχεις τρίτο πιάτο. Κι αν δεν έχεις τρίτο πιάτο δεν έχεις βαθμολογία. Κι αν δεν έχεις βαθμολογία δεν έχεις θέση στον τελικό. Κι αν δεν έχεις θέση στον τελικό, δεν είσαι η πρώτη Ελληνίδα MasterChef. Δεν θα πω άλλα γιατί δεν θέλω, νευριάζω και μόνο που το λέω».