«Παρά την προσπάθεια της κρατικής ΕΡΤ να διασπάσει τον αγώνα των συντακτών, εμείς συνεχίζουμε!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ που κήρυξε στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ από τις 6.30μ.μ. σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 2π.μ. αύριο Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013.

Νωρίτερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία στη δημόσια τηλεόραση με αποτέλεσμα να έχει αποκατασταθεί η ροή του προγράμματος.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται, ότι η απεργία σε όλα τα Μέσα συνεχίζεται κανονικά απ’ όλα τα Σωματεία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου 2013.

«Όλοι μαζί για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Για δουλειά και αξιοπρέπεια», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Στο μεταξύ, το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, αντιδρώντας, όπως αναφέρει, «στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ», κηρύσσει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης, μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου.