Σπανίως σειρά προκαλεί τέτοια ρίγη συγκίνησης στους φαν όπως έκανε το Game of Thrones όταν ανακοίνωσε τον 8ο και τελευταίο κύκλο του.

Έξι επεισόδια-φωτιά θα αναλάβουν να δώσουν ένα τέλος στο πολυαγαπημένο τηλεοπτικό φαινόμενο, μια σειρά που όμοιά της δεν ξανάδε ανθρώπου μάτι.

Ο 8ος κύκλος του Game of Thrones, το πολυθρύλητο φινάλε, καταφτάνει τελικά τον Απρίλιο του 2019. Στη χώρα μας θα παιχτεί αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα μάλιστα με την Αμερική.

Το ΗΒΟ παρέτεινε την αγωνία του φινάλε κατά τουλάχιστον έναν χρόνο, υπόσχεται ωστόσο να μας αποζημιώσει με 6 χορταστικότατα επεισόδια που θα διαρκούν μία ώρα ή και περισσότερο το καθένα. Ακόμα και για 80-90 λεπτά κάνει λόγο η φημολογία.

Και το ΗΒΟ δεν λυπήθηκε καθόλου τα έξοδα για τον 8ο κύκλο, όπως έκανε εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του Game of Thrones, μόνο που τώρα μιλάμε για budget που θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Όπως αποκάλυψε το περιοδικό «Variety», κάθε επεισόδιο του νέου κύκλου θα κοστίζει γύρω στα 15 εκατομμύρια δολάρια! Πολλές χούφτες δολάρια δηλαδή, αν και το HBO είχε από την αρχή της σειράς ανεβασμένο τον προϋπολογισμό, δείχνοντας πως δεν φοβάται τα υψηλά κοστολόγια. Όταν ξεκίνησε το Game of Thrones το 2011, κάθε επεισόδιο κόστιζε γύρω στα 6 εκατ. δολάρια, όταν το μέσο επεισόδιο αμερικανικής σειράς δεν ξεπερνούσε τα 3-4 εκατομμύρια.

Σήμερα οι πέντε πρωταγωνιστές της σειράς, Εμίλια Κλαρκ, Κιτ Χάρινγκτον, Λίνα Χίντι, Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου και Πίτερ Ντίνκλατζ, καθαρίζουν συνολικά πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια το επεισόδιο, παρά το γεγονός δηλαδή ότι το κασέ τους ανέβηκε ακριβώς χάρη στη σειρά.

Όσο για το τελευταίο επεισόδιο του 7ου κύκλου, αυτό έθεσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ τηλεθέασης για τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, με περισσότερους από 16,5 εκατ. τηλεθεατές να το παρακολουθούν στην κυριακάτικη πρεμιέρα του (στοιχεία της Nielsen)! Όχι λιγότερα από 8,9 εκατ. είχαν καθηλωθεί στους δέκτες τους για το φινάλε του 6ου κύκλου. Είναι πολλά τα λεφτά και ακόμα περισσότερα τα στοιχήματα, γι’ αυτό και το HBO αποφάσισε ίσως να ακολουθήσει τώρα μια διαφορετική στρατηγική, προσπαθώντας να περιορίσει την αιμορραγία.

Ο διευθυντής προγράμματος του HBO, Κέισι Μπλόις, αποκάλυψε στην «Morning Call» πως «στο Game of Thrones, για το τέλος, θα γυριστούν διάφορες εκδοχές του φινάλε, ώστε κανείς να μη γνωρίζει τι θα συμβεί … Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να κάνεις σε σειρές με μεγάλη διάρκεια. Γιατί όταν γυρίζεις κάτι, ο κόσμος το μαθαίνει. Οπότε θα γυριστούν εναλλακτικά φινάλε, για να μην υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση μέχρι το τέλος»…

Τι περιμένουμε

Ως η καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, αν πιστέψουμε τα εκατομμύρια φαν της Γης, τις αμέτρητες βραβεύσεις, τις διθυραμβικές κριτικές και την πλατφόρμα IMDB φυσικά, το Game of Thrones μας χάρισε έναν 7ο κύκλο να τον πιεις στο ποτήρι! Ένωσε αφηγηματικές τρύπες, ξανασύστησε χαρακτήρες, τους έκανε απείρως πιο πολύπλοκους και έφερε στο προσκήνιο τις παλιές προφητείες.

Όλοι καθηλωθήκαμε σε αυτόν τον λυσσαλέο Χειμώνα και το αίμα μας πάγωσε στο θρυλικό πλέον φινάλε του 7ου κύκλου, που άνοιξε την όρεξη και έδωσε γερές υποσχέσεις για το απόλυτο κρεσέντο που αναμένεται να είναι ο 8ος και τελευταίος κύκλος. Όσα διέρρευσαν, με το σταγονόμετρο πάντα, έδειχναν πως η παραγωγή του φινάλε κυλούσε αργά και βασανιστικά, καθώς οι δημιουργοί ήθελαν να ολοκληρώσουν τη σειρά όπως της άξιζε.

Μια σειρά εξάλλου που έδειξε από την αρχή πως ήταν επιπέδου κινηματογραφικής παραγωγής και όχι τηλεοπτικής. Μία ταινία το καθένα αναμένονται να είναι τα τελευταία 6 επεισόδια της καθηλωτικής σειράς που θα δώσουν αποφασιστική απάντηση και θα ολοκληρώσουν έτσι το όραμα του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν. Χωρίς να κλείνουν το μάτι σε spin-offs και συνέχειες.

Το Game of Thrones θα τελειώσει και θα έχει τα πάντα, την κορύφωση, την κάθαρση και όλα τα καλά. Και αν μη τι άλλο, είναι μια σειρά που μας έβαλε ουκ ολίγες τρικλοποδιές μέχρι τώρα, ανατρέποντας όλα τα καθιερωμένα, όλες τις δοκιμασμένες συνταγές γυαλιού και πανιού.

Πίσω από τις επτασφράγιστες πόρτες της βασίλισσας διαδραματίστηκαν εξάλλου πράγματα και θάματα, ερωτικά τρίγωνα και οικογενειακές περιπέτειες από αυτές που δεν παίζονταν στην τηλεόραση. Τα ερωτήματα εδώ για τον 8ο κύκλο είναι κολοσσιαία και αποφασιστικής σημασίας, ειδικά μέσα στο νέο πλαίσιο των αποκαλύψεων για την πραγματική ταυτότητα του Τζον Σνόου και τη φύση της Μητέρας των Δράκων.

Ποιος θα καθίσει τελικά στον Σιδερένιο Θρόνο; Θα επιβεβαιωθεί η ζοφερή προφητεία από τα παιδικά χρόνια της σιδηράς κυρίας; Ο Βορράς θυμάται και δεν συγχωρεί, μας έχει πει επανειλημμένως η σειρά.

Οι θεωρίες για την έκβαση του μυστηρίου που γέννησε το Game of Thrones είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Όλοι πιάνονται από κάτι, μια ατάκα, μια παλιά προφητεία, ένα όραμα, μια σύμπτωση, για να φέρουν στο φως κάτι που ίσως πέρασε στα ψιλά. Ώρα να τα μάθουμε όμως όλα. Ο 8ος κύκλος ξεκινά στις 14 Απριλίου και θα μεταδοθεί αποκλειστικά από τη Nova.

Τι τρελό έχει γίνει

Αν είναι ένα πράγμα για το οποίο είναι γνωστότερο το Game of Thrones από τις τολμηρές σκηνές του είναι γι’ αυτό το γκροτέσκο καπρίτσιο του δημιουργού του να ξεπαστρεύει τους πιο αγαπημένους μας χαρακτήρες! Και ποιον να πρωτοθυμηθείς εδώ;

Τον Ρόμπερτ Μπαράθηον που μας άφησε νωρίς-νωρίς, (7ο επεισόδιο του πρώτου κύκλου), τον σοκαριστικό αποκεφαλισμό του Νεντ Σταρκ (δυο επεισόδια αργότερα) ή μήπως τον Καλ Ντρόγκο (στο αμέσως επόμενο επεισόδιο!), στον πρώτο κιόλας κύκλο όλα αυτά;

Μετά τα πράγματα απέκτησαν ανεπανάληπτες διαστάσεις: η Ταλίσα Σταρκ στον 3ο κύκλο, ο Ρομπ Σταρκ, η Κέιτλιν Σταρκ, επιτέλους ο Τζόφρι στον 4ο κύκλο, το «Βουνό» λίγο μετά, ο ίδιος ο Τάιγουιν Λάνιστερ! Ο πέμπτος κύκλος ανήκε στους Μπαράθηον (Σιρίν, Στάννις) και τον Τζον Σνόου φυσικά, ο οποίος επέστρεψε όμως κι όλα καλά εδώ.

Στον έκτο ακολούθησαν ο Ρους Μπόλτον, ο Καλ Μόρο, ο Ρίκον Σταρκ, ο Ράμσεϊ Μπόλτον, ο Τόμεν Μπαράθηον και τι να μνημονεύσεις ακόμα, πονάς και που τα θυμάσαι ακόμα. Οι φαν έχουν μετρήσει εξάλλου πάνω από 150.000 θανάτους στο Game of Thrones, σε μια σειρά που μας χάρισε αναπάντεχους φόνους, οικογενειακές σφαγές, εξωφρενικές μονομαχίες, επικών προδιαγραφών μάχες και το πιο βέβηλο σεξ που έπαιξε ποτέ στο γυαλί.

Το μεγαλύτερο παραμύθι που αναμετρήθηκε ποτέ με το παγκόσμιο κοινό είναι έτοιμο για τον τελευταίο και επικότερο κύκλο του. Έρχεται στις 14 Απριλίου αποκλειστικά στη Nova. Από αυτό το Γουέστερος δεν θα λείψει κανείς…