Στη συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, η Ρις Γουίδερσπουν ανακάλεσε στη μνήμη της μια κακή εμπειρία που βίωσε στην καριέρα της σε ηλικία 19 ετών. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ψυχοσεξουαλικού θρίλερ «Fear» το 1996 σκηνοθετημένου από τον Τζέιμς Φόλεϊ, η Γουίδερσπουν, η οποία ήταν 19 ετών τότε, χρειάστηκε να κινηματογραφήσει μια σκηνή σεξ σε ένα τρενάκι με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο χαρακτήρας του οποίου ήταν ο έρωτάς της στην ταινία.

Αν και θυμάται ότι ζήτησε από μία κασκαντέρ για να πάρει τη θέση της στη σκηνή, σημείωσε ότι τελικά «δεν είχε τον έλεγχο».

«Δεν ήταν ξεκάθαρο στο σενάριο ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί, οπότε αυτό ήταν κάτι που νομίζω ότι ο σκηνοθέτης το σκέφτηκε μόνος του και μετά με ρώτησε στο πλατό αν θα το έκανα, και είπα, όχι”. Δεν ήταν μια ιδιαίτερα σπουδαία εμπειρία» εξήγησε.

Στην ταινία η έφηβη Nicole (Γουίδερσπουν) ερωτεύεται τον 23χρονο David (Γουόλμπεργκ). Αλλά η σχέση τους παίρνει μια επικίνσυνη τροπή όταν ο Ντέιβιντ της αποκαλύπτει μια πιο σκοτεινή πλευρά του και γίνεται κτητικός απέναντι της.

«Σίγουρα δεν έχω τραυματιστεί από εκείνη τη σκηνή, αλλά ήταν σίγουρα μία εμπειρία που με έκανε πιο δυνατή» σημείωσε η ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Με έκανε να καταλάβω πού βρισκόταν η θέση μου στη σειρά της παραγωγής ταινιών. Νομίζω ότι είναι μια άλλη από αυτές τις ιστορίες που με έκαναν να θέλω να γίνω παράγοντας αλλαγής για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ και κάποια που ίσως μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση για να αφηγηθεί ιστορίες από τη γυναικεία προοπτική».

Και αυτό ακριβώς έχει κάνει με την εταιρεία παραγωγής της, Hello Sunshine. Η εταιρεία πολυμέσων βρίσκεται ήδη πίσω από πολλά έργα που επικεντρώνονται σε γυναίκες πρωταγωνιστές, συμπεριλαμβανομένων των Big Little Lies, Gone Girl, Wild και Daisy Jones & the Six και η ίδια παλεύει για τις γυναίκες να γίνονται σεβαστές και να ακουστεί η φωνή τους όταν πρόκειται για τη δημιουργία ταινιών.